cPanel: Verifiera domänen

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Så här verifierar du

Steg 1: Få din unika verifieringspost
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. Lämna Googles administratörskonsol öppen.
  2. Öppna en ny webbläsarflik eller ett nytt fönster och logga in på cPanel för den domän du vill använda med Google Workspace.
Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På kontrollpanelen rullar du ned till avsnittet Domäner.
  2. Klicka på Avancerad zonredigerare.

I avsnittet Domäner väljs Avancerad zonredigerare.

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Under Lägg till en post väljer du TXT från listan Typ.
    2. I fältet Namn anger du ditt domännamn (vilket ser ut som mindomdän.com).
    3. I fältet TTL anger du 3600.
    4. I fältet TXT-data klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1

TXT-posten har lagts till i avsnittet Lägg till en post.

5. Klicka på Lägg till post.

Den nya TXT-posten visas i tabellen Zonfilposter.

Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Under Lägg till post väljer du CNAME från listan Typ.
    2. I fältet Namn anger du innehållet från fältet Värd/etikett som finns i steg 1.

cPanel lägger till ditt domännamn i slutet av posten.

3. I fältet TTL anger du 3600.
    4. I fältet CNAME anger du innehållet i fältet Värde/svar/destination som du kopierade i steg 1.

Den här texten är en lång rad bokstäver och siffror som slutar med dv.googlehosted.com.

En CNAME-post har lagts till i avsnittet Lägg till en post. Knappen Lägg till inspelning har valts.

5. Klicka på Lägg till post.

Den nya CNAME-posten visas i tabellen Zonfilposter.

Obs! Det kan ta upp till 72 timmar att uppdatera den här ändringen. När du går igenom nästa steg i konfigurationen av Googles administratörskonsol börjar Google omedelbart söka efter din nya verifieringspost.

Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.