Dynamische e-mail in- of uitschakelen

Met dynamische e-mail kunt u taken uitvoeren vanuit een Gmail-bericht. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen zonder Gmail te verlaten:

• Reageren op een uitnodiging
  • Een vragenlijst invullen
  • Browsen in een catalogus
  • Reageren op een reactie in Google Documenten

Dynamische e-mail is standaard ingeschakeld voor uw organisatie en alle gebruikers.

Dynamische e-mail en reacties in Google-documenten

De e-mailmeldingen die u krijgt over reacties in Google-documenten bevatten dynamische content. Vanwege het dynamische karakter van deze berichten worden altijd de nieuwste reacties in het document weergegeven in de e-mailmelding. U kunt reacties in documenten rechtstreeks vanuit de e-mail lezen, oplossen en beantwoorden.

Als u wilt dat uw gebruikers rechtstreeks vanuit Gmail kunnen reageren op reacties of deze kunnen oplossen, schakelt u dynamische e-mail in.

Dynamische e-mail in- of uitschakelen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenGebruikersinstellingen.
  3. Selecteer Dynamische e-mail en haal het vinkje weg voor Dynamische e-mail inschakelen.

4. Klik op Opslaan.

Het kan 24 uur duren voordat de wijzigingen van kracht worden.

Dynamische content in Gmail-berichten

Dynamische e-mailberichten gebruiken opmaak om AMP-content in Gmail weer te geven. Andere Google-producten kunnen berichten verzenden met AMP-content. Gebruikers in uw organisatie ontvangen wellicht dynamische e-mailberichten van externe afzenders.

De oorspronkelijke bron van een dynamisch e-mailbericht bevat drie soorten vergelijkbare content:

• Platte tekst, voor e-mailclients die alleen platte tekst weergeven.
  • Html, voor e-mailclients die geen dynamische content weergeven.
  • AMP-opmaak. Als een Gmail-gebruiker het bericht opent, worden zowel dynamische als interactieve AMP-content weergegeven. De AMP-opmaak haalt updates op wanneer het bericht wordt geopend en toont deze onmiddellijk aan de gebruiker.

Vanwege het dynamische karakter van deze berichten kan de content die in Gmail wordt weergegeven, in de loop van de tijd veranderen. Een reactiebericht in een actief Google-document kan bijvoorbeeld anders zijn, telkens wanneer de gebruiker hetzelfde bericht op verschillende dagen opent.

Meer informatie over dynamische e-mail