Google-referentieprovider voor Windows verwijderen

U kunt de Google-referentieprovider voor Windows (Google Credential Provider for Windows, GCPW) van een apparaat verwijderen via de opdrachtregel of 'Programma's toevoegen/verwijderen' in Microsoft Windows.

Nadat u GCPW heeft verwijderd, blijft het lokale Windows-account dat is gemaakt door GCPW op het apparaat staan. Het apparaat blijft beheerd met 'Verbeterde desktopbeveiliging voor Windows' totdat het wordt uitgeschreven.

Voordat u begint: Zorg dat u volledige beheerdersrechten op het apparaat heeft.

GCPW verwijderen via de opdrachtregel

1. Open een opdrachtprompt met volledige beheerdersrechten.
  2. Wijzig de directory:  cd C:\Program Files\Google\Credential Provider
  3. Zoek in de directory de subdirectory die het versienummer als naam heeft. Deze lijkt op 74.0.3432.34
  4. Wijzig de directory met het versienummer. Voorbeeld: cd “C:\Program Files\Google\Credential Provider\74.0.3432.34”
  5. Voer het volgende in bij de prompt: gcp_setup.exe /uninstall

GCPW verwijderen met 'Programma's toevoegen/verwijderen'

1. Klik in het menu Start van Windows op Instellingen.
  2. Klik op Apps.
  3. Zoek Google-referentieprovider voor Windows en klik erop.
  4. Klik op Verwijderen.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.