Over de nieuwe versie van Groepen

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

De nieuwe versie van Google Groepen heeft een frisse uitstraling en biedt instelmogelijkheden die je kent uit Gmail en andere Google-services.

New Google Groups home page
New Groups

Wat u moet weten over de nieuwe versie van Groepen

Hoogtepunten

De nieuwe versie van Groepen bevat de populairste functies van Groepen en het volgende:

• Verbeterde navigatie: De instellingen voor Groepen zijn samengevoegd in één gedeelte voor eenvoudige toegang.
  • Gestroomlijnd groepen maken: Met een wizard kun je in drie stappen eenvoudiger groepen maken.
  • Krachtige zoekopties: De nieuwe filter- en zoekopties helpen je content te vinden.
  • Vereenvoudigde pagina 'Mijn groepen': Als je bent ingelogd bij Google Groepen (groups.google.com), zie je al je groepen op dezelfde pagina staan. Als je bent ingelogd op een account dat wordt beheerd door je werk of school, zijn de groepen en functies die je ziet afhankelijk van de instellingen voor je organisatie.
  • Gestandaardiseerde berichten: Onderwerpen worden nu gesprekken genoemd en komen overeen met Gmail-patronen.
  • Geoptimaliseerd ledenbeheer: De geüpdatete pagina 'Leden' biedt snelle toegang tot abonnementen en rechten voor groepsleden.
Belangrijkste functies die nu beschikbaar zijn in de nieuwe versie van Groepen

De nieuwe versie van Groepen bevat veel van de belangrijkste functies die u gebruikt in Groepen, zoals:

Functie Beschrijving
Geschikt voor mobiel De UI van Groepen is verfijnd voor gebruik op mobiele apparaten. Meer informatie over de nieuwe versie van Groepen voor mobiele apparaten
Gezamenlijke inboxen

Maak gezamenlijke inboxen, gebruik functies van gezamenlijke inboxen zoals onderwerpen toewijzen en wijzig het groepstype in Gezamenlijke inbox.

Gezamenlijke inboxen die je hebt gemaakt in de klassieke versie van Groepen, zijn ook toegankelijk in de nieuwe versie van Groepen.

Labels Labels vervangen tags en categorieën.
Meerdere domeinen: groepen maken

Je kunt groepen maken in meerdere domeinen.

Als je deze functie wilt gebruiken, moet je zijn ingelogd op een werk- of schoolaccount. De beschikbare opties kunnen verschillen. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Favoriete gesprekken Bekijk al je favoriete gesprekken (onderwerpen) op één pagina.
Aangepaste groepsrollen Maak en beheer aangepaste rollen.
Welkomstberichten Maak of wijzig een welkomstbericht voor de groep dat wordt weergegeven boven groepsgesprekken.
Algemene instellingen Bekijk of wijzig voorkeuren en instellingen die van toepassing zijn op al je groepen.
Uitgelogde gebruikers

Sta het gebruikers die niet op een Google-account zijn ingelogd, toe om Groepen te bekijken.

Als een groep openbaar zichtbaar is, kun je naar de groep zoeken en gesprekken bekijken zonder dat je bent ingelogd. Je moet echter wel zijn ingelogd om acties uit te voeren in de groep.

Oorspronkelijke bron van bericht weergeven Bekijk de broncode van een bericht, inclusief de bijbehorende koppen.
De nieuwe versie van Groepen gebruiken op mobiele apparaten

Met Groepen kun je op je mobiele apparaat groepen, gesprekken en je lidmaatschapsinstellingen zoeken en bekijken.

Voor bepaalde taken, zoals een groep maken of reageren op een gesprek, heb je de volledige desktopversie van Groepen nodig. In veel populaire browsers kun je de desktopversie van een site op je mobiele apparaat bekijken. Als je bijvoorbeeld Google Chrome gebruikt, tik je rechtsboven op Meer ""and thenselecteer Desktopsite.

Veelvoorkomende taken uitvoeren in de nieuwe versie van Groepen

Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, zie je mogelijk andere opties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Leden beheren

Locatie in de nieuwe versie van Groepen: Linkerdeelvenster > Mensen

Actie Locatie
Huidige leden/
leden in behandeling bekijken
  • Leden
  • Leden in behandeling
Leden toevoegen

Ledenand thenLeden toevoegen

Meer informatie over hoe je leden beheert in de nieuwe versie van Groepen

Je vindt Mensen aan de linkerkant
Bepaalde leden en berichten bekijken
Bekijken Vereiste actie
Leden van wie de berichten terugkomen Klik in het linkernavigatiemenu op Leden. Er wordt een rode driehoek weergegeven naast de invoer in de kolom Abonnement bij leden van wie de berichten terugkomen.
Gemodereerde berichten Klik in het linkernavigatiemenu op Gesprekken > In behandeling. Je ziet de 5 recentste berichten die nog moeten worden gemodereerd. Als je meer berichten wilt zien, klik je rechtsboven op Volgende "".
Rechten en instellingen

Klik in de nieuwe versie van Groepen onderaan het linkernavigatievenster op Groepsinstellingen om de instellingen van een groep te bekijken.

Raadpleeg Groepsgegevens bekijken of bewerken voor meer informatie over de instellingen in de nieuwe versie van Groepen.

Algemeen

Beschikbare instellingen:

• Groepsnaam
  • E-mailadres groep
  • Groepsbeschrijving
  • Aanvullende Google Groepen-functies inschakelen
  • Gedeelde labels
  • Wie kan de groep zien
  • Wie mag lid worden van de groep
  • Externe leden toestaan
  • Wie kan gesprekken bekijken
  • Wie mag posten
  • Wie kan leden bekijken

Lees meer informatie over algemene instellingen.

Je vindt Algemeen linksonder

Privacy van leden

Beschikbare instellingen:

• Voor nieuwe leden vereiste identificatiemethode
  • Weergavenamen moeten uniek zijn
  • Wie kan contact opnemen met groepseigenaren
  • Wie kan de e-mailadressen van leden zien?

Lees meer informatie over privacyinstellingen voor leden.

Je vindt

Beleid voor posts

Beschikbare instellingen:

• Berichten posten via e-mail toestaan
  • Posten via internet toestaan
  • Gespreksgeschiedenis
  • Wie kan auteurs persoonlijk antwoorden?
  • Wie kan bestanden bijvoegen
  • Wie kan content modereren
  • Wie kan metadata modereren
  • Wie kan als groep posten
  • Standaardafzender
  • Berichtmoderatie
  • Beperkingen voor nieuwe leden
  • Afhandeling van spam
  • Melding voor geweigerd bericht

Lees meer informatie over het beleid voor posts.

Je vindt

E-mailopties

Beschikbare instellingen:

• Onderwerpaanduiding
  • E-mailvoettekst
  • Taal voor e-mails aan de groep
  • Automatische antwoorden
  • Antwoorden posten in
  • Gespreksmodus

Lees meer informatie over e-mailopties.

Je vindt E-mailopties linksonder

Moderatie van leden

Beschikbare instellingen:

• Wie kan leden beheren
  • Wie kan aangepaste rollen wijzigen
  • Aangepaste rollen

Lees meer informatie over instellingen voor de moderatie van leden.

Je vindt

Beëindigde functies

In de nieuwe versie van Groepen zijn de volgende functies beëindigd om Google Groepen te vereenvoudigen.

Functie Beschrijving
Standaardantwoorden

Een of meer standaardantwoorden maken voor gebruik in je posts.

In plaats daarvan kun je templates maken in Gmail.

Onderwerpen vastzetten Onderwerpen bovenaan de lijst weergeven.
Onderwerpen verplaatsen Onderwerpen van de ene groep naar de andere verplaatsen.
Tags en categorieën Tags en categorieën gebruiken om content te beheren. De functionaliteit wordt vervangen door labels.
Groepstypen Webforums en vraag-en-antwoordforums maken, en forumgerelateerde functies gebruiken, zoals het markeren van het beste antwoord in bestaande groepen.
Onderwerptypen Typen onderwerpen voor discussies en vragen maken en beheren.
Statistische informatie op de pagina 'Over de groep' Gebruiksdiagrammen en andere statistische informatie over een groep.
Groepen insluiten in webpagina's

iFrames gebruiken om groepen in te sluiten in externe webpagina's. In de klassieke versie van Groepen vind je de html-code hiervoor onder Groep beheren and then Informatie and then Algemene informatie.

In plaats hiervan kun je vanaf een externe webpagina naar een groep linken en de groep bekijken in Groepen.

Bepaalde geavanceerde sneltoetsen Je kunt toetsencombinaties gebruiken om taken uit te voeren. Zo kun je op de pagina 'Mijn groepen' op g + c drukken om een groep te maken. Sneltoetsen voor toegankelijkheid worden echter nog wel ondersteund.
Opgeslagen zoekopdrachten Een zoekopdracht opslaan voor hergebruik op een later moment door in het linkerdeelvenster op de naam van de gewenste zoekopdracht te klikken.
Eigen berichten bewerken Gebruikers toestaan om hun berichten te wijzigen nadat ze zijn gepost.
Thema's Een achtergrondthema kiezen voor de weergave van Groepen.
Ongelezen berichten

Het aantal ongelezen berichten voor groepen met ster bekijken in het navigatievenster aan de linkerkant.

In plaats hiervan kun je een filter voor je groepsberichten maken in Gmail en daar het aantal ongelezen berichten bekijken.

Gebruikersactiviteit De activiteit van een gebruiker bekijken, zoals recente posts, totaal aantal posts, posttrends per maand en groepslidmaatschappen.
Mijn discussies

De pagina 'Mijn discussies' bekijken via het navigatievenster aan de linkerkant.

In plaats daarvan kun je de zoekfunctie gebruiken om specifieke groepen en berichten te bekijken.

Postgeschiedenis bekijken Een overzicht van de postactiviteit van een groepslid bekijken.