Actie aanbevolen: App Maker wordt beëindigd

Laatste update: 12 februari 2020

Het product App Maker wordt beëindigd op 19 januari 2021. Bekijk uw bestaande apps als voorbereiding op deze beëindiging:

• Als u een app niet meer gebruikt, wordt de werking ervan gestopt volgens de tijdlijn in het volgende gedeelte.
  • Als u actieve apps heeft, moet u de functies van deze apps overzetten naar een ander product. Apps kunnen niet rechtstreeks worden gemigreerd naar een ander platform, maar AppSheet, Apps Script, Google Formulieren en App Engine bieden vergelijkbare functies. U vindt meer informatie in de volgende gedeelten.

Tijdlijn

Datum De gevolgen
27 januari 2020
  • Bestaande apps blijven gewoon werken. App Maker wordt echter niet meer actief ontwikkeld. Kritieke bugs worden nog wel opgelost.
15 april 2020
  • Ontwikkelaars kunnen geen nieuwe App Maker-apps meer maken.
19 januari 2021
  • De werking van bestaande App Maker-apps wordt gestopt.

• App Maker-gegevens die zijn opgeslagen in Cloud SQL blijven bestaan en blijven het beleid volgen dat is ingesteld door uw GCP-account.

Alternatieven voor App Maker

Vanwege de specifieke broncode die wordt gebruikt voor App Maker, kunt u apps niet rechtstreeks migreren naar een ander platform. We raden de volgende opties aan:

• Als u App Maker gebruikt om bedrijfsprocessen te automatiseren: Gebruik AppSheet, een nieuwe toevoeging aan ons portfolio voor app-ontwikkeling. Dit is een tool met vergelijkbare functies als App Maker waarin u geen code hoeft te gebruiken. App Maker-gegevens worden opgeslagen in Cloud SQL en AppSheet ondersteunt Cloud SQL-databases. U kunt dus een app maken in de bestaande database die is gekoppeld aan uw App Maker-app.

Meer informatie over speciale prijzen voor AppSheet en hoe u uw bestaande apps kunt overzetten, vindt u in de Overstapgids 'App Maker naar AppSheet'. Huidige App Maker-klanten komen in aanmerking voor een aangepast abonnement met AppSheet.
  • Als u App Maker gebruikt om apps te ontwikkelen: Gebruik App Engine om apps te maken en implementeren via een volledig beheerd platform. App Maker-gegevens worden opgeslagen in Cloud SQL. U kunt dus een App Engine-app maken in de bestaande Cloud SQL-databases die zijn gekoppeld aan uw App Maker-apps.

• Als u App Maker gebruikt om gegevens te verzamelen: Gebruik Google Formulieren. Het bevat veel nieuwe functies die nog niet beschikbaar waren toen App Maker werd gelanceerd.