Een groep verwijderen uit uw organisatie

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als Groepen-beheerder kunt u groepen in uw organisatie verwijderen, ook groepen die u niet zelf heeft gemaakt.Als u een groep verwijdert, kan deze niet meer worden hersteld. Leden hebben geen toegang meer tot bestanden of andere items die in de groep zijn gedeeld. Berichten die naar het groepsadres worden gestuurd, worden niet meer bezorgd.

Waar kan ik dit doen? U kunt groepen verwijderen via de Beheerdersconsole of Google Groepen.

Een groep verwijderen

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Ga als volgt te werk om één groep te verwijderen:
    1. Plaats de muisaanwijzer op de groep die u wilt verwijderen en klik op Meeren danGroep verwijderen.
    2. Klik op Groep verwijderen.
  4. Ga als volgt te werk om meerdere groepen te verwijderen:
    1. Vink de vakjes aan naast de groepen die u wilt verwijderen.
    2. Klik bovenaan op Groepen verwijderenen danGroepen verwijderen.

Google Groepen gebruiken

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

Mensen in uw organisatie die groepseigenaar zijn, kunnen hun groepen ook verwijderen via Google Groepen.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingenand thenGroep verwijderen.
  4. Klik op Groep verwijderen.
  5. Klik op OK om te bevestigen.