Groepen beheren

Groepen verwijderen

Dit artikel is bestemd voor G Suite-beheerders. Als u uw eigen groepen wilt beheren, bekijkt u het Helpcentrum van Google Groepen.

Als je een groep verwijdert, kan deze niet worden hersteld. Leden hebben geen toegang meer tot bestanden of andere items die in de groep zijn gedeeld. Ook worden berichten die naar het groepsadres worden gestuurd, niet meer bezorgd. De gebruikersaccounts van de leden worden echter niet verwijderd.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de groep die je wilt verwijderen en klik op Meer Meer en dan Groep verwijderen.
  4. Klik op Groep verwijderen om de actie te bevestigen.
  5. Als je meerdere groepen wilt verwijderen, vink je de selectievakjes naast de betreffende groepen aan.
  6. Klik op Verwijderen en dan Groep verwijderen