Stoppa dataförluster med DLP

Exempel på operator för kapslat villkor för DLP för Drive-regeln

Använd operatorn AND, OR eller NOT med regelvillkoren för DLP för Drive

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus, Enterprise Essentials Plus.  Jämför utgåvor

Drive DLP och Chat DLP är tillgängliga för Cloud Identity Premium-användare som också har en Google Workspace-licens. För Drive DLP måste licensen innehålla logghändelser för Drive.

När du skapar regler för förebyggande av dataförlust för DLP lägger du till villkor som utlöser dessa regler. Villkor kan kapslas in i andra villkor med operatorn AND, OR eller NOT. I den här artikeln beskrivs några exempel på vanliga användningsområden för dessa operatörer i villkoren i DLP för Drive-regler.

Funktionerna för operatorerna AND, OR och NOT

Operator Funktion
AND En åtgärd sker bara när alla villkor som kombineras med en AND-operator uppfylls. Ett villkor kan till exempel blockera delning om en dokumenttext innehåller ordet Konfidentiellt OCH Acme. Endast dokument som innehåller båda sökorden blockeras från att delas. Om ett dokument bara innehåller ordet Konfidentiellt blockeras inte delning.
OR En åtgärd sker om något av villkoren är uppfyllda. Ett villkor kan till exempel blockera delning om dokumentet innehåller ordet Konfidentiellt ELLER Acme. Dokument som innehåller något av eller båda orden blockeras.
NOT Detta villkor utesluts från utvärderingen innan en åtgärd sker.

Tips! Om du ändrar dig kring att lägga till ett villkor klickar du på för att ta bort det och börja om igen.

Exempel på villkor för DLP för Drive-regel

Exempel 1: Villkor för DLP-regel med operatorerna AND och OR

I det här fallet utlöses regeln när en dokumentrubrik innehåller ordet konfidentiellt och dokumentet innehåller ett amerikanskt passnummer eller ett amerikanskt personnummer.

Här är ett konceptuellt diagram över denna användning:

Så här konfigurerar du denna användning:

1. I regelkonfigurationens flöde har du kommit till avsnittet Villkor. Klicka på Lägg till villkor.
  2. Ange dessa värden för villkorsfälten:
    • Fält – titel
    • Värde – innehåller ord
    • Ange innehåll som ska matchas – konfidentiellt
  3. Klicka på Lägg till villkor.
  4. I det andra villkoret klickar du på Lägg till villkorsgrupp  Bädda in. Detta skapar en grupp med två nya villkor som är underordnade det första villkoret.
  5. I den nya villkorsgruppen ändrar du AND till OR
  6. Ange dessa värden för det första grupperade villkoret:
    • Fält – text
    • Värde – matchar standarddetektor
    • Standarddetektor – rulla och välj amerikanskt pass
    • Sannolikhetströskel – möjligt
    • Minsta antal unika matchningar – 1
    • Minsta antal matchningar – 1
  7. Ange dessa värden för det andra grupperade villkoret:
    • Fält – text
    • Värde – matchar standarddetektor
    • Standarddetektor – rulla och välj amerikanskt personnummer
    • Sannolikhetströskel – möjligt
    • Minsta antal unika matchningar – 1
    • Minsta antal matchningar – 1
  8. Klicka på Fortsätt för att fortsätta konfigurera regeln.
Exempel 2: Villkor för DLP-regel med operatorn AND och flera NOT-operatorer

I det här fallet utlöses regeln när dokumentets titel innehåller ordet konfidentiellt men inte ordet publicerad. Och dokumentets brödtext innehåller inte strängen säkert att dela.

Här är ett konceptuellt diagram över denna användning:

Så här konfigurerar du denna användning:

1. I regelkonfigurationens flöde har du kommit till avsnittet Villkor. Klicka på Lägg till villkor.
  2. Ange dessa värden för villkorsfälten:
    • Fält – titel
    • Värde – innehåller ord
    • Ange innehåll som ska matchas – konfidentiellt
  3. Klicka på Lägg till villkor.
  4. Klicka på Inte  i det nya villkoret.
  5. Ange dessa värden för den första NOT-operatorn:
    • Fält – titel
    • Värde – innehåll
    • Ange innehåll som ska matchas – publicerat
  6. Klicka på Lägg till villkor.
  7. Klicka på Not  i det nya villkoret.
  8. Ange dessa värden för den andra Not-operatorn:
    • Fält – text
    • Värde – innehåll
    • Ange innehåll som ska matchas – säkert att dela
  9. Klicka på Fortsätt för att fortsätta konfigurera regeln.
Exempel 3: Villkor för DLP-regel med NOT- och OR-operatorer

I det här fallet utlöses regeln när dokumenttiteln inte innehåller orden säker, publicerad eller icke-konfidentiell

Här är ett konceptuellt diagram över denna användning:

Så här konfigurerar du denna användning:

1. I regelkonfigurationens flöde har du kommit till avsnittet Villkor. Klicka på Lägg till villkor.
  2. Klicka på Not .
  3. Klicka på Lägg till villkorsgrupp  Bädda in.
  4. Ändra AND till OR.
  5. Ange värdena för den första OR-operatorn:
    • Fält – titel
    • Värde – innehåller ord
    • Ange innehåll som ska matchas – publicerat
  6. Ange värden för den andra OR-operatorn:
    • Fält – titel
    • Värde – innehåller ord
    • Ange innehåll som ska matchas – säkert
  7. Klicka på Lägg till villkor.
  8. Ange dessa värden för den tredje operatorn OR:
    • Fält – titel
    • Värde – innehåll
    • Ange innehåll som ska matchas – inte konfidentiellt
  9. Klicka på Fortsätt för att fortsätta konfigurera regeln.

Relaterad information