MyDomain: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för MyDomain® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange användarnamnet eller domänen och lösenordet du skapade när du köpte din domän från MyDomain.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller återställa användarnamnet eller domännamnet.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Hantera under domänen du vill verifiera på sidan Mina domäner.
  2. Klicka på DNS och namnservrar i den vänstra rutan.

DNS och namnservrar har valts från alternativen i vänsterkolumnen.

3. Rulla ned till tabellen DNS-poster och klicka på Lägg till DNS-post.

Knappen Lägg till DNS-post finns under rubriken DNS-poster.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. På sidan Lägg till ny DNS-post anger du @ i fältet Namn.
    2. Välj TXT på listan Typ.
    3. I fältet Innehåll klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
    4. Välj 1 timme i listan TTL (Time To Live).
    5. Ange 15 i fältet Prioritet.

TXT-posten har angetts i fönstret Lägg till ny DNS-post.

6. Klicka på Lägg till DNS.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. På sidan Lägg till ny DNS-post anger du innehållet i fältet Etikett/värd från steg 1 i fältet Namn.
    2. Välj CNAME på listan Typ.
    3. I fältet Innehåll anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål fält från steg 1.
    4. Välj 1 timme i listan TTL (Time To Live).
    5. Ange 15 i fältet Prioritet.

CNAME-posten har angetts i fälten i fönstret Lägg till ny DNS-post.

6. Klicka på Lägg till DNS.

Verifieringsposten läggs till i DNS-posttabellen.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.