MyDomain: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity. Om du har Google Workspace kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för Google Workspace men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för MyDomain på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange användarnamnet eller domänen och lösenordet du skapade när du köpte din domän från MyDomain.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller återställa användarnamnet eller domännamnet.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Hantera under domänen du vill verifiera på sidan Mina domäner.
  2. Klicka på DNS och namnservrar i den vänstra rutan.

DNS och namnservrar har valts från alternativen i vänsterkolumnen.

3. Rulla ned till tabellen DNS-poster och klicka på Lägg till DNS-post.

Knappen Lägg till DNS-post finns under rubriken DNS-poster.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. På sidan Lägg till ny DNS-post anger du @ i fältet Namn.
    2. Välj TXT på listan Typ.
    3. I fältet Innehåll klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
    4. Välj 1 timme i listan TTL (Time To Live).
    5. Ange 15 i fältet Prioritet.

TXT-posten har angetts i fönstret Lägg till ny DNS-post.

6. Klicka på Lägg till DNS.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. På sidan Lägg till ny DNS-post anger du innehållet i fältet Etikett/värd från steg 1 i fältet Namn.
    2. Välj CNAME på listan Typ.
    3. I fältet Innehåll anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål fält från steg 1.
    4. Välj 1 timme i listan TTL (Time To Live).
    5. Ange 15 i fältet Prioritet.

CNAME-posten har angetts i fälten i fönstret Lägg till ny DNS-post.

6. Klicka på Lägg till DNS.

Verifieringsposten läggs till i DNS-posttabellen.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

Google Workspace: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med ditt Google Workspace-konto.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.