Lägg till din logotyp i Google Workspace

Supported editions for this feature: Frontline Starter och Frontline Standard; Business Starter, Business Standard, and Business Plus; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, and Education Plus; Nonprofits; G Suite Basic and G Suite Business. Jämför utgåvor

Som administratör kan du lägga till organisationens logotyp på några av dina Google Workspace-tjänstsidor, som Gmail, Kalender och Drive. Logotypen visas högst upp i varje användares fönster för alla domäner som har lagts till på kontot.

Logotypen visas bredvid användarprofilen.

Krav på logotypbild

• Logotypen måste vara i PNG- eller GIF-format.
    Obs! GIF-bilder är inte animerade
  • Den största filstorleken är 30 kB.
  • Logotypen på dina tjänstsidor visas med exakt 320 x 132 pixlar. Därför är den rekommenderade bildstorleken som du ska ladda upp exakt 320 x 132 pixlar.
  • Om du laddar upp en mindre eller större bildstorlek ändras storleken till exakt 320 x 132 pixlar. Om bildproportionerna inte stämmer blir bilden förvrängd. En bild i formatet 132 x 132 pixlar utökas till 320 x 132 pixlar, vilket orsakar förvrängning.
    Kvadratisk bild sträcks ut, men rektangel i storleken 320 gånger 132 laddas upp.

Innan du börjar

• Du kan ladda upp din egen logotyp för Google Workspace-kontot. Alla organisationsenheter och domäner i kontot använder denna logotyp.
  • Om du använder webbläsaren Safari kan du inte ladda upp organisationens logotyp. Du måste använda webbläsaren Google Chrome för att ladda upp logotypen.
  • Logotypen visas bara för användare inom organisationen.
  • Om du använder en mobil enhet visas inte logotypen. Använd datorn i stället om du vill se logotypen.

Ladda upp logotypen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKontoföljt avKontoinställningarföljt avAnpassning.

3. Öppna panelen Anpassning genom att klicka på nedåtpilen .
  4. Klicka på Välj fil att ladda upp och välj logotypbilden på datorn. Du ser en förhandsgranskning av logotypen.
  5. (Valfritt) Om du vill inkludera logotypen på alla webbplatser du skapar med klassiska Google Sites markerar du Visa den här logotypen för alla webbplatser i klassiska Sites som användaren har skapat.
  6. Klicka på Spara. Det kan ta upp till fyra dagar  innan din nya logotyp visas på Google Workspace-sidor.

Policyer för logotyp

Var kreativ när du skapar logotypen. Tänk dock på följande så att du inte bryter mot våra användarvillkor:

• Du får använda uttrycket ”Powered by Google” var du vill på sidan och i din logotyp.
  • Med undantag för ”Powered by Google”, får din logotyp inte innehålla orden Google, Gmail eller något annat av Googles varumärkesskyddade namn.
  • Använd inte Googles logotyp, Gmail-logotypen eller andra logotyper från Google i din anpassade logotyp.
  • Bilder som bryter mot lagen eller skyddas av upphovsrätt är förbjudna.

Relaterat ämne