Konfigurera en statisk IP-adress på Meet-maskinvara

För administratörer eller IT-personal som hanterar Chrome-enheter för företag.

Google Meet-maskinvara är kompatibel med trådbundna och trådlösa nätverk. Många organisationer använder inte DHCP- eller Wi-Fi-anslutningar eftersom de inte fungerar lika bra som Ethernet-anslutningar eller kanske inte är tillgängliga. Om DHCP eller Wi-Fi inte används för nätverket och enheten är ansluten via Ethernet ska du konfigurera statiska IP-adresser på Meet-maskinvaran. Hur du gör detta beror på om du redan har registrerat enheten eller om du använder den för första gången.

Innan du börjar

Läs mer om krav för Google Meet-maskinvara.

Slutföra konfigurationen under registreringen

Gör så här om du konfigurerar Meet-maskinvara för första gången med enheten ansluten via Ethernet och nätverket inte har en DHCP-server:

1. Slå på enheten.
  2. Anslut ett tangentbord till enheten.
  3. Vänta tills konfigurationsskärmen visas, men fortsätt inte genom meddelandena som visas.
  4. Klicka på Nästa.
  5. Klicka på klockan nere till höger.
  6. Klicka på Wi-Fi i popup-fönstret följt av Ethernet.
  7. Inaktivera Konfigurera IP-adress automatiskt i popup-fönstret Ethernet-konfiguration.
  8. Beroende på hur nätverket ursprungligen konfigurerades fyller du i följande fält:
    • IP-adress
    • Dirigeringsprefix
    • Gateway
  9. Scrolla nedåt och välj Googles namnservrar.
  10. Starta om enheten.

Slutföra konfigurationen efter registreringen.

Om du har registrerat dig med en anslutning via Wi-Fi eller surfzon följer du dessa anvisningar för att konfigurera en statisk IP-adress för Meet-maskinvara:

1. Slå på enheten.
  2. Anslut ett tangentbord till enheten.
  3. Tryck på Ctrl+Alt+S för att avsluta kioskläget.
    Du blir ombedd att logga in.
  4. Klicka på klockan nere till höger följt av klicka på Wi-Fi .
    Om enhetens Ethernet-port redan är ansluten till en switch visas Ethernet högst upp.
  5. Klicka på Ethernet.
  6. Inaktivera Konfigurera IP-adress automatiskt i popup-fönstret Ethernet-konfiguration.
  7. Beroende på hur nätverket ursprungligen konfigurerades fyller du i följande fält:
    • IP-adress
    • Dirigeringsprefix
    • Gateway
  8. Scrolla ned och välj Googles namnservrar.
  9. Stäng fönstret.
  10. Starta om enheten i kioskläge.

Konfigurera statiska IP-adresser som gäst eller användare

Gör följande om du loggar in som gäst eller användare på en Meet-maskinvara och konfigurerar en statisk IP-adress under en användarsession:

• Om ingen annan konfigurerar statiska IP-adresser på enheten använder Meet den du konfigurerade under användarsessionen.
  • Om någon redan har konfigurerat en statisk IP-adress på något av ovanstående sätt använder Meet den och ignorerar den IP-adress du konfigurerade under användarsessionen.