Aangepaste instellingen voor Windows 10- of 11-apparaten begrijpen

Deze functies worden ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

U kunt aangepaste instellingen configureren op apparaten met Windows-apparaatbeheer. Deze instellingen bevatten veel van de meestgebruikte Windows-instellingen en -functies die niet kunnen worden geconfigureerd in de Beheerdersconsole.

Wat is een aangepaste instelling?

Aangepaste instellingen zijn gebaseerd op configuratieserviceproviders (CSP's) van Windows, waarmee instellingen voor apparaatconfiguratie op het Windows 10- of 11-platform kunnen worden bekeken. Serviceproviders voor beheer van mobiele apparaten (Mobile Device Management, MDM) gebruiken CSP's om instellingen voor apparaatconfiguratie voor uw organisatie te lezen, in te stellen, te wijzigen of te verwijderen. Ze zijn vergelijkbaar met groepsbeleid aan de clientzijde, omdat CSP-instellingen wijzen naar configureerbare of alleen-lezen registersleutels, bestanden of rechten.

Met de Beheerdersconsole kunt u deze instellingen voor apparaatconfiguratie eenvoudig opnemen in uw MDM-beleid. Aangepaste instellingen bevatten de meestgebruikte CSP's. Voorbeelden bekijken

U kunt deze aangepaste instellingen toepassen op alle gebruikers via de organisatie-eenheid op het hoogste niveau, of op specifieke gebruikers binnen een onderliggende organisatie-eenheid. Aangepaste instellingen kunnen ook worden overgenomen, overschreven en uitgeschakeld tussen organisatie-eenheden. Een aangepaste instelling geldt voor alle apparaten van een gebruiker die zijn ingeschreven voor Windows-apparaatbeheer. U kunt u een instelling niet toepassen op een specifiek apparaat van een gebruiker. Meer informatie over de organisatiestructuur.

Zie Aangepaste instellingen voor Windows 10- of 11-apparaten toevoegen, bewerken of verwijderen voor meer informatie over hoe u deze instellingen kunt opnemen in uw apparaatbeleid.

Aangepaste instellingen versus configuratieserviceproviders van Microsoft

Hoewel aangepaste instellingen de meestgebruikte instellingen bevatten, heeft u mogelijk een specifieke CSP nodig voor het beleid van uw organisatie. Op de pagina met aangepaste instellingen kunt u een nieuw Open Mobile Alliance Uniform Resource Identifier-beleid (OMA-URI-beleid) maken met een geldige CSP.

Alle CSP's bevatten een volledig OMA-URI-pad en de waarden die daarin worden ondersteund. De meeste CSP's worden weergegeven in een boomstructuur met een diagram dat is toegewezen aan de XML voor die CSP.

Bekijk de Microsoft-documentatie voor meer informatie.

Populaire Microsoft-CSP's

U moet grotendeels dezelfde taken uitvoeren als u aangepast OMA-URI-beleid instelt. Dit zijn enkele van de meestgebruikte instellingen waarom beheerders vragen.

CSP-instellingstype CSP-instelling
Netwerk
Beveiliging
Certificaten
Apparaathardware
Apparaatsoftware

Bestaande GPO's toewijzen aan CSP's

Als beheerder moet u zorgen dat de Groepsbeleidsobjecten (Group Policy Objects, GPO's) van Active Directory die u heeft ingesteld in uw beheersoftware voor desktops, hetzelfde zijn op uw mobiele apparaten. De MDM Migration Analysis Tool (MMAT) van Microsoft kan hierbij helpen.

MMAT onderzoekt de GPO's voor Windows 10 en 11 van een organisatie en bepaalt of er een vergelijkbaar MDM-beleid is. Vervolgens worden XML- en HTML-rapporten gegenereerd die voor elke GPO laten zien of er een overeenkomstig MDM-beleid wordt ondersteund.

Opmerking: MMAT zet GPO's niet om naar MDM-beleid.

Zie MDM Migration Analysis Tool (extern) voor meer informatie.

Google biedt geen support voor tools van derden. Als u een probleem heeft met een tool van derden, neemt u contact op met de leverancier van de tool.