Het Google-account van uw organisatie verwijderen

Als u uw service bij een reseller heeft aangeschaft, kijkt u hier |  Heb ik een reseller?

Als u de exacte stappen wilt zien, logt u in op het account dat u wilt verwijderen.

Deze stappen zijn bedoeld om het Google-account van een organisatie te verwijderen. Als u het account van een individuele gebruiker wilt verwijderen, gaat u naar Een gebruiker verwijderen uit uw organisatie.

Volg de stappen hieronder om alle abonnementen op te zeggen en het Google-account van uw organisatie te verwijderen.

Waarom het account van uw organisatie verwijderen

• U heeft geen abonnementen om te beheren in de Beheerdersconsole.
  • U wilt uw domein aanmelden voor een ander Google-account. Als u uw account verwijdert, komt uw domein binnen 24 uur vrij om te worden gebruikt met een nieuw Google-account.
  • Uw organisatie heeft geen Google Cloud-projecten die u wilt bewaren.

Stap 1: Factureringsgegevens opslaan

Sla deze stap over als u een kosteloze proefperiode heeft.

Nadat u het Google-account van uw organisatie heeft verwijderd, heeft u geen toegang meer tot uw facturen. Voordat u uw account verwijdert, raden we u aan betalingsbewijzen af te drukken en maandelijkse facturen op te slaan.

Stap 2: Gebruikersgegevens opslaan

Sla deze stap over als u de e-mails, Drive-gegevens of andere gebruikersgegevens in uw account niet wilt opslaan.

Als u het account van uw organisatie wilt verwijderen, moet u eerst uw abonnementen opzeggen. Voordat u dit doet, moet u gebruikersgegevens opslaan die u wilt bewaren. Ga hiervoor als volgt te werk:

Google Workspace-gegevens

Voordat u uw Google Workspace-abonnement opzegt, moet u eventuele gebruikersgegevens downloaden die u wilt bewaren. Dit kunnen gegevens zijn als Gmail-berichten, Google Agenda-afspraken, Google Chat-berichten en bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive.

De makkelijkste manier om gebruikersgegevens te downloaden en te exporteren is met de Data Export-tool.

Nadat u uw Google Workspace-abonnement opzegt, worden de Google Workspace-gegevens van uw gebruikers verwijderd. Deze kunnen niet worden hersteld.

Essentials-documenten

Voordat u uw Essentials-abonnement opzegt, moet u Drive-bestanden downloaden die u wilt bewaren. Drive-bestanden worden verwijderd nadat u Essentials opzegt.

Zorg dat u uit een e-mailgeverifieerd Enterprise-account gegevens uit gedeelde Drives opslaat voordat u uw abonnement opzegt.

De makkelijkste manier om gebruikersgegevens te downloaden en te exporteren is met de Data Export-tool.

Andere soorten Google-gegevens

Voordat u het Google-account van uw organisatie verwijdert, moet u andere items die u wilt bewaren exporteren of het eigendom ervan overzetten. YouTube-kanalen, foto's en Google Ads-accounts worden bijvoorbeeld verwijderd nadat u uw account verwijdert.

Zie Belangrijke bestanden en gegevens overzetten voor meer informatie.

Stap 3: Marketplace-apps verwijderen

Sla deze stap over als u geen apps uit de Google Workspace Marketplace heeft geïnstalleerd.

Voordat u het Google-account van uw organisatie verwijdert, moet u alle apps verwijderen die u heeft geïnstalleerd via de Google Workspace Marketplace.

Marketplace-apps zoeken en verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Verwijder indien nodig uw Marketplace-apps.

Stap 4: Google Cloud-gegevens opslaan en verwijderen

Sla deze stap over als u geen Google Cloud-ontwikkelaarsprojecten beheert.

Voordat u het Google-account van uw organisatie kunt verwijderen moet u alle gekoppelde Google Cloud-projecten en -mappen verwijderen. Als u Google Cloud-projecten wilt bewaren, kunt u projecten migreren vanuit uw organisatie. Als u hulp nodig heeft, neemt u contact op met Google Cloud-support.

Zie Viewing and managing organization resources (Organisatieresources bekijken en beheren) voor meer informatie over hoe u de Google Cloud-resources die zijn gekoppeld aan uw organisatie kunt vinden en verwijderen.

Als u Google Cloud-projecten en -mappen wilt verwijderen, moet u rechten hebben om deze aan te passen. U moet de juiste Cloud IAM-rollen hebben, inclusief de rollen Organization Administrator, Folder Admin en Project Deleter.

U moet ook het volgende verwijderen als uw organisatie dit heeft:

Stap 5: Al uw abonnementen opzeggen

Sla deze stap over als Cloud Identity Free Edition uw enige abonnement is.

Voordat u het Google-account van uw organisatie kunt verwijderen, moet u al uw abonnementen opzeggen (behalve het Cloud Identity Free-abonnement, dit kan niet worden opgezegd).

Controleer of u abonnementen heeft

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.

Onder Abonnementen ziet u een lijst met uw huidige abonnementen.

Voordat u een domeinregistratieabonnement opzegt

Voordat u een domeinregistratieabonnement opzegt dat u heeft gekocht toen u zich aanmeldde voor uw Google-account, moet u de inloggegevens van uw registreerder noteren. Noteer de gebruikersnaam en het wachtwoord om in te loggen bij de registreerder en de URL van de registreerder. U kunt dan uw DNS-domein blijven beheren nadat u het Google-account van uw organisatie heeft verwijderd. Dit kan totdat de domeinregistratie verloopt (tenzij u deze verlengt).

Voordat u een Android-beheerabonnement opzegt

Als Google uw EMM-provider is, moet u Google verwijderen als EMM-provider voordat u een Android-beheerabonnement kunt opzeggen. Ga naar Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenAlgemene instellingen. Bekijk meer informatie over Google-eindpuntbeheer.

Alle abonnementen opzeggen

Opmerking: De opties Abonnement opzeggen en Account verwijderen zijn mogelijk niet beschikbaar op alle mobiele apparaten.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op uw abonnementand thenAbonnement opzeggen.

Meer informatie over kosten nadat u een abonnement heeft opgezegd.

4. Selecteer een reden voor het opzeggenand thenklik op Doorgaan.
  5. Vink het vakje aan om te bevestigen dat u de informatie heeft gelezen en wilt doorgaan.
  6. Voer uw e-mailadres in and then en klik op Mijn abonnement opzeggen.

Stap 6: Uw zero-touch-accounts voor Android ontkoppelen

Sla deze stap over als u geen zero-touch-accounts voor Android heeft gekoppeld aan uw Google-account.

Voordat u het Google-account van uw organisatie verwijdert, moet u alle zero-touch-accounts ontkoppelen die aan uw Google-account gekoppeld zijn.

Zo ontkoppelt u zero-touch-accounts:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInschrijvingand thenAndroid zero-touch.
  3. Klik op Zero-touch-apparaten beheren.
  4. Klik op Ontkoppelen naast de zero-touch-accounts die u wilt ontkoppelen van uw Google-account.

Stap 7: Uw account verwijderen

Als Cloud Identity Free Edition het enige abonnement is dat in de Beheerdersconsole wordt getoond, volgt u deze stappen om het account van uw organisatie te verwijderen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenAccountinstellingenand thenAccountbeheer.
  3. Klik op Account verwijderen.
  4. Vink het vakje aan om te bevestigen dat u de informatie heeft gelezen en wilt doorgaan.
  5. Klik op Account verwijderen.

Nadat u uw account heeft verwijderd

• U wordt uitgelogd bij de Beheerdersconsole.
  • U kunt niet meer inloggen bij Google-services met uw beheerdersaccount.
  • U kunt niet meer inloggen bij de Beheerdersconsole om gegevens te bekijken, zoals uw facturen.
  • Al uw gebruikersaccounts, groepen en organisatie-eenheden worden verwijderd. Deze kunnen niet worden hersteld.
  • U kunt uw domein binnen 24 uur aanmelden voor een ander Google-account.

Heeft u vragen?

Ik heb geen toegang tot de Beheerdersconsole. Wat moet ik doen?

Als u geen toegang heeft tot de Beheerdersconsole, probeer dan deze oplossingen.

Kan mijn krediet worden terugbetaald?

Ja. Als er nog krediet in uw account staat nadat u uw abonnement heeft opgezegd, kunt u contact met ons opnemen om een terugbetaling aan te vragen.

Waarom zijn er kosten in rekening gebracht nadat ik mijn abonnement had opgezegd?

Nadat u uw abonnement heeft opgezegd, worden aan het begin van de volgende maand kosten in rekening gebracht voor eventuele openstaande bedragen in uw account. De kosten worden berekend op basis van uw services en factureringsmodel:

• Flexibel model: Het aantal dagen dat u de service heeft gebruikt, wordt in rekening gebracht. Als u bijvoorbeeld op de vijftiende van deze maand opzegt, ontvangt u een factuur voor een halve maand gebruik van de service.
  • Jaarmodel/abonnement met vaste termijn: Het resterende saldo van uw contract (als u dat heeft) wordt in rekening gebracht.
  • Essentials (betaalde versie): U betaalt de volledige maandelijkse kosten voor elke actieve gebruiker in die maand. Meer informatie over hoe de facturering voor Essentials werkt.