Tvåstegsverifiering

Så fungerar tvåstegsverifiering med IdP:n från tredje part

Användarna kan använda en extern identitetsleverantör (IdP) för att autentisera användare. Så här fungerar tvåstegsverifiering (2SV) med IdP:er från tredje part.

Tjänster för enkel inloggning

Med enkel inloggning (SSO) kan anställda logga in en gång för att använda flera molnappar. En identitetsleverantör (IdP) autentiserar användarna så att de får åtkomst till företagsresurser.

Användare

Om du använder en extern IdP för att autentisera användare för åtkomst till Google-produkter och SSO har aktiverats för din toppnivåorganisation, gäller som standard Googles tvåstegsverifiering inte när användare loggar in via denna SSO-tjänst.

Du kan ställa in en policy för att tillåta ytterligare riskbaserade autentiseringsutmaningar och tvåstegsverifiering (2SV) om det har konfigurerats.

Avancerade administratörer

Avancerade administratörer använder inte SSO när de loggar in på sina administratörskonton. Om de är registrerade för 2SV måste de ange en andra autentiseringsfaktor när de loggar in.