Overzicht: De computers en smarthome-apparaten van gebruikers beheren

Als beheerder kunt u bepalen welke laptops, desktops en andere eindpunten toegang kunnen krijgen tot de gegevens van uw organisatie. Ook kunt u informatie over die apparaten bekijken. U kunt het ook zien als een gebruiker inlogt op het beheerde account en enkele gegevens van het apparaat.

Opties voor eindpuntbeheer

Basisbeheer van eindpunten

Voor: Microsoft Windows, Apple Mac, Linux, ChromeOS, smarthome-apparaten

Configuratie: wordt automatisch toegepast, gebruikers hoeven niets te doen

Apparaten beheren:Gebruikers op afstand uitloggen

Eindpuntverificatie

Voor: ChromeOS, Chrome-browser

Installatie: Eindpuntverificatie in- of uitschakelen, Chrome-browserextensie vereist op apparaten van gebruikers

Beheeropties:

Google Drive voor desktop*

Voor: Microsoft Windows, Apple Mac

Installatie: Google Drive voor desktop implementeren

Beheeropties:

Verbeterde desktopbeveiliging voor Windows

Voor: Microsoft Windows 10 (eigendom van het bedrijf)

Installatie: Schakel 'Verbeterde desktopbeveiliging voor Windows' in of installeer Google-referentieprovider voor Windows.

Beheeropties:

*Alleen Google Workspace

Informatie opvragen over eindpunten met toegang tot gegevens

U kunt apparaatgegevens ophalen, zoals het besturingssysteem, het gebruikersaccount en het beheertype. Schakel eindpuntverificatie in voor meer informatie over de beveiligingsconfiguratie van het apparaat, bijvoorbeeld of het apparaat is beveiligd met een wachtwoord.

Eindpuntgegevens bekijken

Als u het beheertype wijzigt

Als u een ander beheertype (zoals eindpuntverificatie) gaat gebruiken op een eindpunt dat wordt beheerd met basisbeheer, wordt de apparaatvermelding gearchiveerd en wordt er een nieuwe vermelding gemaakt met het nieuwe beheertype.

Opmerkingen:

• Gearchiveerde apparaten blijven 180 dagen zichtbaar in de beheerdersconsole.
  • Een apparaat kan meerdere keren worden vermeld als er meer dan één beheertype op wordt gebruikt.
  • U kunt geen acties uitvoeren op gearchiveerde apparaatvermeldingen, zoals gebruikers uitloggen. Zoek de nieuwe apparaatvermelding om de actie uit te voeren.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.