Google Voice-belgroepen instellen

Deze functie is beschikbaar in de abonnementen Voice Standard en Premier. Meer informatie

U kunt belgroepen instellen zodat mensen in uw organisatie gesprekken kunnen beantwoorden via hetzelfde Google Voice-nummer. Leden beantwoorden om de beurt gesprekken met belgroepen, die ook wel huntgroepen worden genoemd. U kunt bijvoorbeeld een belgroep instellen voor het salesteam. Bij inkomende gesprekken kunt u de telefoon laten overgaan bij alle leden van het team, totdat iemand het gesprek beantwoordt. U kunt ook instellen dat deelnemers van de belgroep om de beurt worden gebeld in willekeurige volgorde.

Voordat u begint

Gesprekken naar een belgroep worden niet doorgestuurd naar mobiele nummers die zijn gekoppeld aan het Google Voice-nummer van een gebruiker.

Opmerking:

• Gebruikers die u toevoegt aan de belgroep moeten een Voice-licentie en -nummer hebben.
  • Elke belgroep moet een eigen telefoonnummer toevoegen.

Stap 1: De belgroep een naam geven en leden toevoegen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Belgroepen.
  4. Klik bovenaan op Maken.
  5. Vul onder Details de weergavenaam in en voeg eventueel een beschrijving toe.
  6. Voer onder Leden, in het veld Gebruikers zoeken, de leden van de belgroep één voor één in.
    U kunt maximaal 50 leden toevoegen.
  7. Klik op Doorgaan.

Stap 2: Stel in hoe gesprekken worden verwerkt

Stel in het gedeelte Gedrag bij gesprek instellen in wat er moet gebeuren met binnenkomende gesprekken naar de belgroep.

Opmerking: Terwijl u deelneemt aan een gesprek als onderdeel van een belgroep, krijgt u meldingen van inkomende gesprekken, maar geen meldingen van gemiste oproepen.

1. Stel de belvolgorde in

Stel in het menu Patroon voor gesprekken doorsturen de belvolgorde in voor inkomende gesprekken:

• Willekeurige volgorde: Elk lid wordt in willekeurige volgorde gebeld totdat iemand opneemt. U kunt instellen hoelang de telefoon van elk lid overgaat voordat het gesprek wordt doorgestuurd naar het volgende lid in de groep. U kunt ook de maximale belduur instellen, dus hoelang de telefoons overgaan voordat het gesprek wordt weggestuurd van de groep, bijvoorbeeld naar de voicemail.
  • Tegelijk: De telefoon van alle leden gaat tegelijk over, totdat iemand het gesprek beantwoordt. U kunt ook de totale belduur instellen, dus hoelang de groep de tijd heeft om een gesprek te beantwoorden voordat het wordt weggestuurd van de groep, bijvoorbeeld naar de voicemail.
  • Vaste volgorde: Elk lid wordt in een vaste volgorde gebeld totdat iemand opneemt. U kunt instellen hoelang de telefoon van elk lid overgaat voordat het gesprek naar het volgende lid van de groep wordt gestuurd. U kunt ook de maximale belduur instellen, dus hoelang de telefoons overgaan voordat het gesprek wordt weggestuurd van de groep, bijvoorbeeld naar de voicemail.

2. Start uitgaande gesprekken

Onder Uitgaande gesprekken kunt u instellen dat geautoriseerde gebruikers uitgaande gesprekken voeren met nummers die zijn toegewezen aan de belgroep. Daarnaast kunt u ook alle leden van een belgroep toestaan gesprekken te voeren.

• Als u wilt dat alle leden van de belgroep uitgaande gesprekken kunnen voeren, vinkt u het vakje aan voor Alle leden van de belgroep kunnen bellen.
    Als u later nieuwe leden toevoegt aan de belgroep, mogen deze automatisch uitgaande gesprekken voeren.
  • Als u mensen van buiten de belgroep wilt toevoegen of wilt opgeven dat alleen bepaalde mensen uitgaande gesprekken kunnen voeren, klikt u onder Geautoriseerde bellers op Gebruikers zoeken en voert u de gebruikers in.

3. Stel de optie voor onbeantwoorde gesprekken in

Klik onder Onbeantwoorde gesprekken op de pijl-omlaag  en selecteer wat er moet gebeuren als een gesprek niet binnen 30 seconden wordt beantwoord:
  • Doorgaan met bellen: Leden van de belgroep blijven gebeld worden bij een binnenkomend gesprek, gebaseerd op de volgorde die u heeft ingesteld.
  • Een bericht afspelen en de verbinding verbreken: Bellers horen een bericht en daarna wordt de verbinding verbroken.
    • Een mededeling toevoegen: Stel een mededeling in die bellers te horen krijgen voordat de verbinding wordt verbroken. U kunt meerdere berichten invoeren voor verschillende talen.
  • De beller doorverbinden: Hiermee worden gesprekken doorgeschakeld naar een ander telefoonnummer. Klik in het veld Doorschakeltype op de pijl-omlaag en selecteer waarnaar de beller moet worden doorgeschakeld:
    • Gebruiker: Voer het e-mailadres in van de persoon in uw organisatie met wie u bellers wilt doorverbinden. Terwijl u typt, wordt er een lijst met gebruikers met een Google Voice-licentie geopend. Als u een gebruiker selecteert die geen telefoonnummer heeft, ziet u een foutmelding.
    • Automatische assistent: Klik op de pijl-omlaag en selecteer de automatische assistent waarnaar u bellers wilt doorverbinden. Als de automatische assistent geen telefoonnummer heeft, ziet u een foutmelding.
    • Belgroep: Klik op de pijl-omlaag en selecteer de belgroep waarnaar u bellers wilt doorverbinden. De belgroep moet minstens één lid bevatten met een telefoonnummer, anders ziet u een foutmelding.
    • Telefoonnummer: Voer het telefoonnummer in waarmee bellers moeten worden doorverbonden. Als u een telefoonnummer buiten de VS wilt gebruiken, klikt u op de pijl-omlaag en selecteert u een land of regio in de lijst.
  • Naar voicemail sturen: Het gesprek wordt doorgeschakeld naar de voicemail.
    • Voicemailbegroeting: Voer de mededeling in die bellers horen voordat het gesprek wordt doorgeschakeld naar de voicemail. U kunt verschillende voicemailbegroetingen instellen voor verschillende talen.

Klik op Deze belgroep maken.

Stap 3: Nummers toewijzen aan de belgroep

Nadat u een belgroep heeft gemaakt, wijst u een of meer telefoonnummers toe waarmee bellers de belgroep kunnen bereiken.

Opmerking: Als u geen nieuw nummer wil toevoegen, kunt u voor de belgroep een willekeurig nummer uit de inventaris gebruiken. Ga naar Een Voice-nummer opnieuw toewijzen voor meer informatie.

1. Klik links op Een nummer toewijzen.
  2. Klik in het veld Land/regio op de pijl-omlaag en selecteer het land of de regio.
    Selecteer in het veld Adres voor noodhulpdiensten het adres voor noodhulpdiensten van het nummer.
    In de lijst staan uw Voice-locaties. In het veld Google Voice-nummer wordt een beschikbaar nummer weergegeven.
  3. Kies een optie:
    • Klik op Toewijzen om dit nummer te gebruiken.
    • Ga als volgt te werk om een ander nummer te zoeken:
      1. Klik op Wijzigen.
      2. Klik naast een nummer in de lijst op Selecteren.
      3. Klik op Toewijzen.
  4. Klik op Voltooien.

Meerdere gesprekken tegelijk ontvangen

Belgroepen kunnen meerdere gesprekken tegelijk ontvangen, afhankelijk van het type belgroep.

• Bij een gelijktijdige groep worden gebruikers die al aan een gesprek deelnemen pas gebeld nadat ze het eerste gesprek hebben geweigerd of geaccepteerd.
  • Bij vaste groepen en round-robin-groepen slaat de belgroep de persoon die nog wordt gebeld over. De volgende persoon in de rij beantwoordt het gesprek.
    Voor uitgaande gesprekken maakt het niet uit. Er kunnen zo veel bellers zijn als gebruikers willen.

Hoe gesprekken worden doorgestuurd naar een belgroep

U kunt inkomende gesprekken beheren via de instellingen voor de belgroep. In de instellingen vindt u andere Google Voice-services die u heeft ingesteld als bronnen voor gesprekken naar de belgroep. U kunt bijvoorbeeld instellen dat een automatische assistent gesprekken doorstuurt naar de groep.

Beschikbaarheid van leden van de belgroep

Leden van de belgroep kunnen via de Google Voice-aanwezigheidsinstelling aangeven of ze beschikbaar zijn voor gesprekken naar de belgroep. Ga naar Beschikbaarheid voor gesprekken beheren in Google Voice voor meer informatie.

Beheerders van belgroepen

Workspace-beheerders kunnen de beheerrechten voor belgroepen toewijzen aan gebruikers in hun domein. Zie Een Voice-gebruiker instellen als belgroepbeheerder voor meer informatie.

Gerelateerd onderwerp

Belgroepen bewerken