Gebruiksrapporten van Cloud Search bekijken

U kunt rapporten bekijken over het gebruik van Cloud Search in uw organisatie. Er zijn 2 typen rapporten beschikbaar: voor gebruikersactiviteit en voor gegevensbronnen.

Hoe de rapporten werken

• Rapport voor gebruikersactiviteit: Inclusief gebruik via de Cloud Search Query API. Exclusief gebruik via Google-interfaces, cloudsearch.google.com en de mobiele Cloud Search-app.
  • Rapport voor gegevensbronnen: Hierin ziet u indexeringsgebruik door gegevensbronnen van derden.

Rapporten voor gebruikersactiviteit bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Raporterenand thenRapportenand thenApp-rapportenand thenGebruikersactiviteit.
    • Als u gegevens wilt ophalen voor aangepaste zoek-apps, klikt u op Alle apps en selecteert u de aangepaste app waarvoor u gegevens wilt ophalen.
    • Als u gegevens voor een andere periode wilt bekijken, klikt u op Afgelopen zeven dagen en kiest u een andere periode.

Rapporten voor gegevensbronnen bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Raporterenand thenRapportenand thenApp-rapportenand thenGebruikersactiviteit.
    • Als u gegevens voor een andere periode wilt bekijken, klikt u op Afgelopen zeven dagen en kiest u een andere periode.

Specifieke gegevensreeksen bekijken

Klik in de legenda van een rapport op de naam van een gegevensreeks om de gegevensreeks te verwijderen. U kunt een reeks verwijderen als deze groter of kleiner is dan de andere gegevensreeksen in het rapport. Wanneer u op de legenda klikt om een reeks te verwijderen, wordt het rapport opnieuw gemaakt volgens de nieuwe schaal, zodat u de gegevens van de overige reeksen kunt bekijken.

Als u een verwijderde reeks wilt herstellen, klikt u opnieuw op de naam van de reeks in de legenda.

Details en definities van gegevens

• Afgelopen zeven dagen: Zeven dagen aan gegevens, exclusief vandaag.

• Afgelopen N maanden: Laatste N * dertig dagen aan gegevens, exclusief vandaag.

• Voor rapporten over gebruikersactiviteiten

• Gebruiker die in de afgelopen N dagen actief was: Een unieke, ingelogde gebruiker die in de afgelopen N dagen minstens één zoekopdracht heeft uitgevoerd, exclusief vandaag.

• Aantal zoekopdrachten: Herhaalde of verfijnde zoekopdrachten tellen als afzonderlijke zoekopdrachten.
      Zoeksuggesties: Als u een zoekopdracht typt, kan Cloud Search zoeksuggesties geven om u te helpen vinden wat u zoekt. Deze automatisch aangevulde suggesties worden alleen meegenomen bij het aantal zoekopdrachten als u op een van de suggesties klikt.

• Zoeksessie: Een sessie gaat door tot vijf minuten nadat de gebruiker voor het laatst een zoekopdracht heeft uitgevoerd of op een zoekresultaat heeft geklikt. Als de gebruiker daarna zoekopdrachten uitvoert, wordt een nieuwe sessie gestart.

• Percentage sessies met een klik: Het aantal sessies waarin de gebruiker op minstens één resultaat heeft geklikt.

• Voor rapporten over gegevensbronnen

• Items die worden gepresenteerd: Documenten die actief kunnen worden weergegeven in zoekopdrachten (zoals documenten met de status Geaccepteerd of Aangepast).

• Items per status: Bekijk de statusdefinities.