Aktivera Jamboard-självstudier (demoläge)

Om du vill hjälpa användarna att lära sig använda Jamboard aktiverar du en interaktiv självstudie som demonstrerar Jamboard-verktyg. Du kan låta Jamboard vara i demoläge tills du stänger av den. Du kan göra detta om du har en ny tavla att visa. Du kan även göra det om du vill att en grupp nya användare ska testa tavlan under en viss period. Du kan också låta användarna slå på eller av demoläge på tavlan.

Aktivera Jamboard-demoläge

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avJamboardföljt avEnheter.

Vissa funktioner kan kräva att du har behörigheten Jamboard Management.

3. Klicka på en Jamboard.
  4. Utöka panelen genom att klicka på nedåtpilen under Enhetsinställningar.
  5. Klicka på Demoläge.
  6. Välj hur demoläget ska användas:
    • Om du vill slå på demoläget och hålla det aktiverat tills du inaktiverar det väljer du Alltid på.
      Du kan välja det här alternativet om du vill visa en ny tavla eller en grupp nya användare som du vill ska ha åtkomst till demoläget.
    • Om du vill låta användarna slå på och av demoläge på Jamboard väljer du Tillgänglig.
      Du kan välja det här alternativet om enbart vissa användare är nya på Jamboard.
    • Du inaktiverar demoläget på tavlan genom att välja Inte tillgängligt.
  7. Klicka på Spara.
  8. Det kan ta upp till 30 sekunder innan ändringarna syns på tavlan.
  9. På Jamboard kan du eller en användare aktivera eller inaktivera demoläget. Se Aktivera demoläge.