Hantera godkännanden (beta)

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Standard och Plus, Enterprise, Education och Enterprise for Education, G Suite Business, Essentials.  Jämför utgåvor

Med Godkännanden kan användarna skicka dokument i Drive via en procedur för formellt godkännande. Granskare kan godkänna, avvisa eller ge feedback på dokument direkt i Drive, Gmail, Dokument och andra redigerare i Google Workspace. Den här proceduren kan användas till att få godkännande för kontakter eller nyanställda, godkänna ändringar för dokument innan de publiceras och i andra situationer där formellt godkännande krävs.

Så fungerar det

När en användare skickar ett dokument för godkännande låses filen och godkännare får en avisering via e-post eller Drive om begäran. Godkännare kan följa en länk till dokumentet där de kan lämna granskningskommentarer och avvisa eller godkänna dokumentet. Om en användare begär godkännanden från flera personer godkänns dokumentet när alla granskare godkänner filen eller avvisas om en enda granskare avvisar filen.

När användare begär godkännanden kan de ange ett slutdatum. När slutdatumet närmar sig får granskare påminnelser via e-post om att de behöver ge sitt godkännande. Granskarna får också påminnelser om deras godkännande har förfallit.

Låsta filer kan inte redigeras förrän de låses upp eller godkänns. Om en användare låser upp en fil avbryts den aktuella godkännandebegäran.

Registrera dig för Godkännanden (beta)

Du registrerar dig genom att fylla i detta formulär.

Styra godkännanden

Som administratör kan du aktivera eller inaktivera godkännandeprocessen för dokument och du kan tillåta godkännanden för organisationens interna eller externa dokument.

Aktivera godkännanden
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Godkännanden.
  4. Välj den organisationsenhet för vilken du vill aktivera godkännanden till vänster.
  5. Klicka för Tillåt godkännandeförfrågningar för filer som ägs av organisationen.
  6. Klicka på för Tillåt användare i organisationen att begära godkännanden för filer.
Aktivera godkännande för dokument utanför organisationen
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Godkännanden.
  4. Välj den organisationsenhet för vilken du vill aktivera godkännanden till vänster.
  5. Klicka på för Tillåt användare i organisationen att begära godkännanden för filer.

Utbilda användarna

Mer information om hur du använder dokumentgodkännanden eller låser upp filer finns i Få godkännande för filer på Google Drive

Kända problem

• Användare som inte deltar i betatestet av godkännanden kan inte använda med godkännandesystemet. Användare som inte deltar i betatestet kan inte heller visa eller låsa upp filer som har låsts av betaanvändare via godkännandeproceduren.
  • Android- och iOS-apparna för Google Dokument, Kalkylark och Presentationer beter sig som om de kan redigera låsta Microsoft Office-filer, men apparna kan inte spara ändringar i dessa låsta filer. I en framtida version av Godkännanden kommer motsvarande appar att varna användare när de öppnar sådana filer.
  • Betaversionen av godkännanden saknar stöd för att exportera din godkännandendata via Google Takeout.

S​kicka betafeedback

Du kan ge feedback direkt i produkten.

1. Klicka på menyn.
  2. Klicka på Skicka feedback.