Hantera godkännanden (beta)

Den här funktionen är tillgänglig i utgåvorna G Suite Enterprise, Enterprise for Education, Drive Enterprise, Business, Education och Nonprofits. Jämför utgåvor

Med Godkännanden kan användarna skicka dokument i Drive via en procedur för formellt godkännande. Granskare kan godkänna, avvisa eller ge feedback på dokument direkt i Drive, Gmail, Dokument och andra redigerare i G Suite. Den här proceduren kan användas till att få godkännande för kontakter eller nyanställda, godkänna ändringar för dokument innan de publiceras och i andra situationer där formellt godkännande krävs.

Så fungerar det

När en användare skickar ett dokument för godkännande låses filen och godkännare får en avisering via e-post eller Drive om begäran. Godkännare kan följa en länk till dokumentet där de kan lämna granskningskommentarer och avvisa eller godkänna dokumentet. Om en användare begär godkännanden från flera personer godkänns dokumentet när alla granskare godkänner filen eller avvisas om en enda granskare avvisar filen.

När användare begär godkännanden kan de ange ett slutdatum. När slutdatumet närmar sig får granskare påminnelser via e-post om att de behöver ge sitt godkännande. Granskarna får också påminnelser om deras godkännande har förfallit.

Låsta filer kan inte redigeras förrän de låses upp eller godkänns. Om en användare låser upp en fil avbryts den aktuella godkännandebegäran.

Registrera dig för Godkännanden (beta)

Du registrerar dig genom att fylla i detta formulär.

Styra godkännanden

Som administratör kan du aktivera eller inaktivera godkännandeprocessen för dokument och du kan tillåta godkännanden för organisationens interna eller externa dokument.

Aktivera godkännanden
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Drive och dokument på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Godkännanden.
  4. Välj den organisationsenhet för vilken du vill aktivera godkännanden till vänster.
  5. Klicka för Tillåt godkännandeförfrågningar för filer som ägs av organisationen.
  6. Klicka på för Tillåt användare i organisationen att begära godkännanden för filer.
Aktivera godkännande för dokument utanför organisationen
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Drive och dokument på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Godkännanden.
  4. Välj den organisationsenhet för vilken du vill aktivera godkännanden till vänster.
  5. Klicka på för Tillåt användare i organisationen att begära godkännanden för filer.

Utbilda användarna

Mer information om hur du använder dokumentgodkännanden eller låser upp filer finns i Få godkännande för filer på Google Drive

Kända problem

• Användare som inte deltar i betatestet av godkännanden kan inte använda med godkännandesystemet. Användare som inte deltar i betatestet kan inte heller visa eller låsa upp filer som har låsts av betaanvändare via godkännandeproceduren.
  • Apparna Google Dokument, Kalkylark och Presentationer för Android och iOS® beter sig som om de kan redigera låsta Microsoft® Office®-filer, men kan inte spara dem. I framtida versioner av Godkännanden kommer motsvarande appar att varna användare när de öppnar sådana filer.

S​kicka betafeedback

Du kan ge feedback direkt i produkten.

1. Klicka på menyn.
  2. Klicka på Skicka feedback.