Goedkeuringen (bètaversie) beheren

Ondersteunde versies voor deze functie: Business Standard en Plus; Enterprise; Education Plus; G Suite Business; Essentials.  Versies vergelijken

Met Goedkeuringen kunnen gebruikers documenten in Drive sturen via een formeel goedkeuringsproces. Goedkeurders kunnen deze documenten goedkeuren, afwijzen of er feedback op geven, allemaal rechtstreeks vanuit Drive, Gmail, Documenten en andere Google Workspace-apps. U kunt dit proces gebruiken om goedkeuring te krijgen voor een contract of een nieuwe werknemer, wijzigingen in een document voordat dit wordt gepubliceerd, of andere situaties waarin formele goedkeuring is vereist.

Hoe het werkt

Wanneer een gebruiker een document ter goedkeuring verzendt, wordt het bestand vergrendeld en krijgen goedkeurders een e-mail of Drive-meldingen over het verzoek. Goedkeurders kunnen een link naar het document volgen, waar ze reacties kunnen plaatsen en het document kunnen afwijzen of goedkeuren. Als een gebruiker instelt dat meerdere mensen goedkeuring moeten geven, wordt het document goedgekeurd als alle goedkeurders het goedkeuren, of afgewezen als één goedkeurder het afwijst.

Wanneer gebruikers om goedkeuring vragen, kunnen ze een vervaldatum opgeven. Naarmate de vervaldatum nadert, ontvangen goedkeurders per e-mail herinneringen dat hun goedkeuring vereist is. Goedkeurders ontvangen ook herinneringen als de vervaldatum voor hun goedkeuring voorbij is.

Vergrendelde bestanden kunnen pas worden bewerkt nadat ze zijn ontgrendeld of goedgekeurd. Als een gebruiker een bestand ontgrendelt, wordt het huidige goedkeuringsverzoek geannuleerd.

Aanmelden voor de bètaversie van Goedkeuringen

Vul dit formulier in om u aan te melden.

Goedkeuringen beheren

Als beheerder kunt u het goedkeuringsproces voor documenten in- of uitschakelen en kunt u toestaan dat goedkeuring wordt ingesteld voor documenten binnen of buiten uw organisatie.

Goedkeuringen inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Goedkeuringen.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid waarvoor u Goedkeuringen wilt inschakelen.
  5. Klik op Ingeschakeld voor Verzoeken om goedkeuring toestaan voor bestanden waarvan uw organisatie de eigenaar is.
  6. Klik op Ingeschakeld voor Gebruikers in uw organisatie toestaan goedkeuring te vragen voor bestanden.
Goedkeuringen inschakelen voor documenten buiten uw organisatie
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Goedkeuringen.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid waarvoor u Goedkeuringen wilt inschakelen.
  5. Klik op Ingeschakeld voor Gebruikers in uw organisatie toestaan goedkeuring te vragen voor bestanden.

Uw gebruikers trainen

Vraag uw gebruikers Goedkeuring vragen voor bestanden in Google Drive te lezen voor informatie over het gebruiken van documentgoedkeuringen en het ontgrendelen van bestanden.

Bekende problemen

• Alleen gebruikers die de bètaversie van Goedkeuringen gebruiken, kunnen het goedkeuringssysteem gebruiken. Gebruikers die de bètaversie niet gebruiken, kunnen bestanden die tijdens het goedkeuringsproces door gebruikers van de bètaversie zijn vergrendeld, niet bekijken of ontgrendelen.
  • Het lijkt alsof u vergrendelde Microsoft Office-bestanden kunt bewerken in de Android- en iOS-app voor Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, maar de apps kunnen wijzigingen aan deze vergrendelde bestanden niet opslaan. In een toekomstige versie van Goedkeuringen zien gebruikers in deze apps een waarschuwing als ze deze bestanden openen.
  • U kunt gegevens over goedkeuringen niet downloaden via Google Takeout in de bètaversie van Goedkeuringen.

Feedback sturen voor een bètaproduct

U kunt rechtstreeks in het product feedback geven.

1. Klik op Menu.
  2. Klik op Feedback verzenden.