Meet-installatiegids voor grote organisaties

Als u van een ander systeem voor videovergaderingen overstapt naar Google Meet, wilt u dat de overstap soepel verloopt. U moet dus uw netwerk en gebruikers voorbereiden en ondersteunen zodat de wijziging goed wordt doorgevoerd.

Uw netwerk en hardware voorbereiden

Stap 1: Uw netwerk voorbereiden

Voordat u Meet inschakelt, moet u controleren of uw netwerk genoeg bandbreedte heeft en juist is geconfigureerd voor videovergaderingen. Zie Uw netwerk voorbereiden voor meer informatie.

Stap 2: Het videohardwaresysteem installeren

Ga als volgt te werk om Google Meet-hardware of Chromebox voor vergaderingen te installeren en in te stellen voor uw bedrijf of groep:

1. Lees de welkomstmail.
  2. Bekijk de systeem- en servicevereisten.
  3. Pak de doos uit en controleer of alle onderdelen aanwezig zijn.
  4. Installeer de hardware.
  5. Sluit de kabels aan.

Zie Uw Meet- of Chromebox-systeem installeren voor meer informatie.

Stap 3: Meet aanpassen voor uw organisatie

Als beheerder kunt u het volgende:

• Gebruikers toestaan hun videovergaderingen op te nemen. Meer informatie
  • Toestaan dat videovergaderingen live worden gestreamd naar een groter publiek. Meer informatie
  • Systemen voor videoconferencecalls van derden laten deelnemen aan Meet-videovergaderingen. Meer informatie
  • Gebruikers toestaan telefonisch deel te nemen aan een vergadering, inclusief betaald in- en uitbellen. Meer informatie

Uw gebruikers ondersteuning bieden

Uw supportteam voorbereiden

U moet het volgende doen om te zorgen dat u en uw supportteam gebruikers kunnen helpen:
  1. Weten hoe u Google Meet kunt gebruiken.
  2. Problemen met videovergaderingen en vergaderruimten kunnen oplossen.
  3. De activiteiten in videovergaderingen van uw gebruikers begrijpen.
  4. Weten welke informatie u moet opgeven als u contact opneemt met Google Workspace-support.

Vraag uw supportteam de volgende bronnen te bekijken:

Uw gebruikers informeren

Bereid uw gebruikers voor op de wijziging. U kunt posters ophangen, handleidingen verstrekken en een e-mail sturen om ze te helpen met de overstap.

Zie Upgraden van de klassieke versie van Hangouts naar Meet voor meer informatie.

Uw gebruikers trainen

Vertel de mensen in uw organisatie dat ze de tutorials in het Informatiecentrum, het Helpcentrum van Google Meet en ander trainingsmateriaal kunnen gebruiken.
Zie Uw gebruikers trainen voor meer informatie.