Dynadot: Verifiera domänen

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Hämta verifieringskoden från Google Workspace
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du Dynadot®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Högst upp till höger på Dynadots startsida klickar du på Logga in.
  3. Ange användarnamnet och lösenordet du skapade när du köpte din domän från Dynadot.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa användarnamnet eller lösenordet eller kontakta supporten för Dynadot.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Till vänster klickar du på Mina domäner följt av Hantera domäner.

Listan Mina domäner är öppen och alternativet Hantera domäner är markerat.

2. På sidan Hantera domän markerar du rutan bredvid domänen du vill verifiera med Google.
  3. Klicka på Massåtgärd följt av DNS-inställningar.

Listan Massåtgärd är öppen och en röd ruta markerar alternativen för DNS-inställningar.

4. På listan väljer du Anpassad DNS.

Anpassad DNS har valts från den öppna listan

5. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Under Domänpost väljer du MX från listan Posttyp.
    2. I fältet TXT-målvärd klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
    3. Under TTL väljer du 1 timme från listan Tid.

TXT-posten har angetts i fältet Målvärd. Fältet Tid har ställts in på 1 timme. Knappen Spara DNS har valts.

Klicka på Spara DNS.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Under Underdomänposter väljer du CNAME från listan Posttyp.
    2. I fältet Underdomän anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I fältet IP-adress eller målvärd anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål fält från steg 1.

Alla fält i CNAME-posten har fyllts i. Knappen Spara DNS har valts.

4. Välj 1 timme i listan Tid.
    5. Klicka på Spara DNS.
Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.