Dynadot: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du Dynadot®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Högst upp till höger på Dynadots startsida klickar du på Logga in.
  3. Ange användarnamnet och lösenordet du skapade när du köpte din domän från Dynadot.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa användarnamnet eller lösenordet eller kontakta supporten för Dynadot.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Till vänster klickar du på Mina domäner följt av Hantera domäner.

Listan Mina domäner är öppen och alternativet Hantera domäner är markerat.

2. På sidan Hantera domän markerar du rutan bredvid domänen du vill verifiera med Google.
  3. Klicka på Massåtgärd följt av DNS-inställningar.

Listan Massåtgärd är öppen och en röd ruta markerar alternativen för DNS-inställningar.

4. På listan väljer du Anpassad DNS.

Anpassad DNS har valts från den öppna listan

5. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Under Domänpost väljer du MX från listan Posttyp.
    2. I fältet TXT-målvärd klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
    3. Under TTL väljer du 1 timme från listan Tid.

TXT-posten har angetts i fältet Målvärd. Fältet Tid har ställts in på 1 timme. Knappen Spara DNS har valts.

Klicka på Spara DNS.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Under Underdomänposter väljer du CNAME från listan Posttyp.
    2. I fältet Underdomän anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I fältet IP-adress eller målvärd anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål fält från steg 1.

Alla fält i CNAME-posten har fyllts i. Knappen Spara DNS har valts.

4. Välj 1 timme i listan Tid.
    5. Klicka på Spara DNS.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.