Godkänna ej verifierade appar från tredje part

Google arbetar med apputvecklare för att se till att appar från tredje part följer sekretess- och säkerhetskrav. Appar från tredje part som inte har genomgått en verifieringsprocess är ”overifierade” och omfattas av begränsningar.

Vilka overifierade appar från tredje part omfattas av begränsningar?

Overifierade appar från tredje part som har åtkomst till Gmail-data och har fler än 100 användare över hela världen omfattas av begränsningar.

I nuläget omfattas inte overifierade appar från tredje part med färre än 100 användare världen över, appar som är interna på din domän och overifierade appar från tredje part med åtkomst till data för andra Google-tjänster än Gmail, av begränsningar.

Vad innebär den här ändringen för organisationen?

Om din organisation har användare som för närvarande kör overifierade appar från tredje part, fortsätter de overifierade apparna att fungera som förväntat. Nya installationer av overifierade appar från tredje part som omfattas av begränsningar blockeras dock, om inte du anger att appen är betrodd.

Granska dina appar från tredje part

Du har kanske fått ett e-postmeddelande från Google med information om den här förändringen med en lista över dina overifierade appar från tredje part. Kontrollera listan och bestäm vilka appar du vill lita på och tillåta användarna att installera.
Om du inte har kontaktats kan du ändå granska dina appar från tredje part med hjälp av dessa metodtips.

Om du har overifierade appar från tredje part

Om du bestämmer dig för att låta användare installera nya instanser av overifierade appar från tredje part måste du först lägga till dem på en godkännandelista över betrodda appar.
Om du har overifierade appar från tredje part som inte omfattas av begränsningar rekommenderar vi att du även lägger till dessa appar på en lista över betrodda appar.

Vad gäller för interna appar?

Vi rekommenderar att du litar på interna appar som har skapats internt eller appar som du har installerat från en betrodd källa, till exempel en utvecklare som anställts av din organisation.

Du kan välja att interna appar som skapats i organisationen anges som betrodda automatiskt i Google Administratörskonsol.

Om betrodda appar från tredje part

När du anger en app från tredje part som betrodd får den åtkomst till viss Google Workspace-användardata (OAuth2-omfattningar) som annars är begränsad. Om du till exempel har blockerat åtkomst till Gmail OAuth2-omfattningar i Gmail har appar på godkännandelistan fortfarande åtkomst till Gmail.

Vanliga frågor

Varför kan en app från tredje part vara overifierad?

En app har kanske inte slutfört verifieringsprocessen av olika anledningar, till exempel användning av en apptyp som inte stöds, eller använder data på ett sätt som är oförenlig med kraven för begränsad användning.
Google har infört denna verifieringsprocess för att ge både förtroende och konsekvens när det gäller dina förväntningar på integritet.

Hur får jag en app från tredje part verifierad om jag är apputvecklare och användare?

Läs de vanliga frågorna om appverifiering för OAuth API och skicka in appen för verifiering via API-konsolen.

Vad händer med overifierade appar från tredje part?

Användare som för närvarande kör overifierade appar från tredje part kan fortsätta använda dem om du inte begränsar åtkomsten till API:er för Google Workspace.
Nya användare kan inte installera overifierade appar från tredje part som omfattas av begränsningar, såvida du inte först lägger till dem på en godkännandelista över betrodda appar.

Vad händer när jag litar på en app från tredje part?

Användare som inte redan har appen kan installera den oavsett om appen är verifierad eller inte. Dessutom har den åtkomst till API:er för Google Workspace (OAuth2-omfattningar) som du har begränsat med inställningarna för API-behörigheter.