Godkänna ej verifierade appar från tredje part

Google arbetar med apputvecklare för att se till att appar från tredje part följer sekretess- och säkerhetskrav. Appar från tredje part som inte har genomgått en verifieringsprocess är ”overifierade” och omfattas av begränsningar.

Vilka overifierade appar från tredje part omfattas av begränsningar?

Overifierade appar från tredje part som har åtkomst till Gmail-data och har fler än 100 användare över hela världen omfattas av begräsningar.

I nuläget omfattas inte overifierade appar från tredje part med färre än 100 användare världen över, appar som är interna på din domän och overifierade appar från tredje part med åtkomst till data för andra Google-tjänster än Gmail, av begränsningar

Vad innebär den här ändringen för organisationen?

Om din organisation har användare som för närvarande kör overifierade appar från tredje part, fortsätter de overifierade apparna att fungera som förväntat. Nya installationer av overifierade appar från tredje part som omfattas av begränsningar blockeras dock, om inte du anger att appen är betrodd.

Granska dina appar från tredje part

Du har kanske fått ett e-postmeddelande från Google med information om den här förändringen med en lista över dina overifierade appar från tredje part. Kontrollera listan och bestäm vilka appar du vill lita på och tillåta användarna att installera.
Om du inte har kontaktats kan du ändå granska dina appar från tredje part med hjälp av dessa metodtips.

Om du har overifierade appar från tredje part

Om du bestämmer dig för att låta användare installera nya instanser av overifierade appar från tredje part måste du först lägga till dem på en lista över godkända betrodda appar.
Om du har overifierade appar från tredje part som inte omfattas av begränsningar rekommenderar vi att du även placerar dessa appar på en lista över godkända betrodda appar.

Vad gäller för interna appar?

Vi rekommenderar att du litar på interna appar som har skapats internt eller appar som du har installerat från en betrodd källa, till exempel en utvecklare som anställts av din organisation.

Du kan lita på interna appar som har skapats i din organisation automatiskt genom att välja Lita på domänägda appar i G Suite-administratörskonsolen.

Om betrodda appar från tredje part

När du litar på en app från tredje part får den åtkomst till vissa G Suite-användardata (OAuth2-omfattning) som annars är begränsad. Om du till exempel har blockerat åtkomst till Gmail OAuth2-omfattningar i Gmail, har godkända appar fortfarande åtkomst till Gmail.

Vanliga frågor

Varför kan en app från tredje part vara overifierad?

En app har kanske inte slutfört verifieringsprocessen av olika anledningar, till exempel användning av en apptyp som inte stöds, eller använder data på ett sätt som är oförenlig med kraven för begränsad användning.
Google har infört denna verifieringsprocess för att ge både förtroende och konsekvens när det gäller dina förväntningar på integritet.

Hur får jag en app från tredje part verifierad om jag är apputvecklare och användare?

Vad händer med overifierade appar från tredje part?

Användare som för närvarande kör overifierade appar från tredje part kan fortsätta använda dem om du inte begränsar åtkomsten till G Suite API:er.
Nya användare kan inte installera overifierade appar från tredje part som omfattas av begränsningar, om du inte först lägger till dem på en lista med betrodda appar.

Vad händer när jag litar på en app från tredje part?

Användare som inte redan har appen kan installera den oavsett om appen är verifierad eller inte. Dessutom har den åtkomst till G Suite API:er (OAuth2-omfattningar) som du har begränsat med inställningarna för API-behörigheter.