Hantera strömsparinställningar

Bildskärmarna kan stängas av automatiskt efter 10 minuters inaktivitet. De aktiveras automatiskt 10 minuter före nästa schemalagda kalenderhändelse. Du kan även konfigurera dina skärmar så att de aktiveras mellan vissa tider.

Inställningarna fungerar för både HDMI-CEC-anslutna skärmar och den inbyggda Desk27-skärmen.

Krav för HDMI-CEC

För skärmar med HDMI-CEC-anslutning:

• Du kan behöva aktivera HDMI-CEC, ändra andra avancerade inställningar eller uppdatera firmware på skärmen. Läs tillverkarens dokumentation.
  • Anslut en HDMI-kabel till skärmen och Google Meet-maskinvaran via HDMI-portarna.

Testa skärmarna

Du kan testa om skärmarna har stöd för energisparfunktioner.

1. Tryck på Inställningarföljt av Skärm på Google Meet-maskinvarans pekskärm.
  2. Tryck på Testa under Testa energisparläge.

Google Meet-maskinvaran försöker stänga av skärmen och sedan slå på den igen. Testet kan ta cirka 30 sekunder.

Ändra inställningarna för energisparläge

Du kan ändra energisparalternativen på sidan Inställningar och policyer:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Go to Menu följt av Devicesföljt avGoogle Meet hardwareföljt avSettings.
  3. (Valfritt) Välj en organisationsenhet till vänster.
  4. Klicka på nedåtpilen på panelen Meet-inställningar
  5. Klicka på Redigera i avsnittet Visa energisparläge.
  6. Klicka på Energisparläge på eller Energisparläge av.
  7. (Valfritt) Om du vill schemalägga när skärmarna ska vara på markerar du rutan Låt skärmarna vara aktiva under dessa tidsperioderföljt av välj dagar och tider.
    Om du till exempel vill behålla skärmen på under arbetstid för att visa en anpassad skärmsläckare:
    1. Välj måndag till fredag.
    2. Ange organisationens arbetstider, till exempel kl. 8.00–17.00.
    3. Klicka på Kopiera tid till alla.
  8. Klicka på Spara.

Aktivera en enhet

I energisparläge slås skärmar på i följande scenarier:

• 10 minuter före ett schemalagt möte
  • När du trycker på skärmen
  • Vid fjärranslutning av en enhet till ett möte
  • När du ansluter en enhet till pekskärmen med en HDMI-kabel (endast Miami)

Läs mer om att fjärrhantera Meet-maskinvaruenheter.