Om Gmail-rapporter och BigQuery

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard, Enterprise Standard och Enterprise Plus. Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus.  Jämför utgåvor

Google Workspace erbjuder flera sätt att söka efter och exportera Gmail-loggarna för att skapa e-postrapporter:

BigQuery-rapportering

För anpassningsbara, skalbara rapporter för ditt företag eller din stora organisation rekommenderar vi BigQuery. BigQuery är Googles hanterade datalager för analysdata.

Med BigQuery kan du:

• Skapa anpassade Gmail-rapporter.
  • Skapa rapporter som kombinerar Gmail-data med data från andra källor eller appar.
  • Lagra och analysera Gmail-data i BigQuery så länge du behöver. Administratörskonsolen lagrar Gmail-data enbart i 30 dagar.

Du kan till exempel skapa anpassade BigQuery-rapporter när du vill

• identifiera vilken regel som har karantänplacerat ett meddelande
  • spåra antalet separata meddelanden som skickats till en viss mottagare
  • granska Gmail-aktivitet genom att kombinera Gmail-data med organisationens katalogdata.

Obs! Du kan även använda Big BigQueryuery för att analysera data från andra Google Workspace-appar och -funktioner. Läs mer om andra rapporteringsloggar i Google Workspace med BigQuery.

Nästa steg

Så här kommer du igång med BigQuery för Gmail-rapportering:

Andra Gmail-rapporteringsalternativ

E-postloggsökning

Använd de fördefinierade rapporterna i E-postloggsökning i administratörskonsolen när du vill granska leveransloggar för e-post. Gmail-data lagras i 30 dagar i E-postloggsökning.

Du kan till exempel använda E-postloggssökning för att

• hitta meddelanden som saknas
  • kontrollera status för meddelanden efter leverans
  • avgöra IP-adresser för meddelanden
  • felsöka hur policyer påverkar e-postflödet.

Läs mer om E-postloggsökning och rapporter som stöds.

Reports API

Använd Google Workspace Reports API för att skapa dessa typer av anpassade Gmail-rapporter:

Du kan till exempel använda API-rapporter för att identifiera:

• senaste gången användarkonton öppnades
  • hur många e-postmeddelanden som markerats som skräppost, per användare
  • antal aktiva Gmail-konton för användare.

Kom igång med Reports API.