Dela data med Google Cloud-tjänster

På administratörskonsolen kan du dela data från ditt Google Workspace-, Cloud Identity- eller Essentials-konto med tjänster på organisationens Google Cloud-konto. Du kan få åtkomst till delad data via Google Cloud-granskningsloggarna.

Vilken data delas

Följande logghändelsedata delas med Google Cloud:

• Logghändelser för Groups Enterprise
  • Administratörslogghändelser
  • Händelser i användarlogg

Om du har Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard eller Education Plus, Voice Premier eller Cloud Identity-premiumversion delas även följande logghändelsedata med Google Cloud:

• OAuth-logghändelser
  • Logghändelser för SAML
  • Händelser i loggen för åtkomstinsyn (endast Enterprise Plus- och Education-utgåvorna)

Mer information finns i logginformationen för Google Workspace-granskningen.

Obs!  Data som lagras eller bearbetas i Google Cloud-tjänster omfattas av organisationens användarvillkor för Google Cloud.

Datalagring

Delad data är tillgänglig för Google Clouds Operations-svit (kallades tidigare Stackdriver) i nära realtid och lagras i enlighet med lagringspolicyn för admingranskningsloggen i Google Cloud (vilket skiljer sig från lagring på administratörskonsolen).

När du stänger av delning delas ingen ny data med Google Cloud-tjänster och befintlig delad data följer lagringspolicyn för admingranskningsloggen i Google Cloud.

Dela data med Google Cloud-tjänster

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt avKontoföljt avKontoinställningarföljt avJuridisk information och efterlevnad.

3. Klicka på Delningsalternativ.
    • Klicka på Aktiverad om du vill dela data.
    • Om du vill inaktivera delning klickar du på Inaktiverad. Ingen ny data delas med Google Cloud-tjänster. Befintlig delad data raderas enligt lagringsperioden för admingranskningsloggen i Google Cloud.
  4. Klicka på Spara.