Dela data med Google Cloud Platform-tjänster

I administratörskonsolen kan du dela data från ditt G Suite-, Cloud Identity- eller Drive Enterprise-konto med tjänster på organisationens GCP-konto (Google Cloud Platform).

Vilken data delas

För närvarande kan du bara dela data från händelseloggen för aktivitet i företagsgrupper med GCP.  Händelseloggen för aktivitet i företagsgrupper innehåller en underuppsättning av händelser i administratörskonsolen, Google Grupper, Directory API och Groups Settings API. Du kan få tillgång till delad data genom granskningsloggarna för GCP.

Datalagring

Delad data är tillgänglig för Google Stackdriver i nära realtid och lagras i enlighet med lagringspolicyn för administratörsgranskningsloggen i GCP (vilket skiljer sig från lagring på administratörskonsolen).

När du har stängt av delning delas inga nya data med GCP-tjänster och all befintlig delad data följer lagringspolicyn för GCP-administratörsgranskningsloggen.

Dela data med Google Cloud Platform-tjänster

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil följt av Juridik och efterlevnad på startsidan för administratörskonsolen.

3. Klicka på GCP-delningsalternativ.
    • Klicka på Aktivera om du vill dela data.
    • Klicka på Inaktivera om du vill inaktivera delning. Ingen ny data delas med GCP-tjänster. Befintlig delad data raderas enligt lagringsperioden för GCP-granskningsloggen för administratörer.
  4. Klicka på Spara.