Dela data med Google Cloud Platform-tjänster

I administratörskonsolen kan du dela data från ditt G Suite-, Cloud Identity- eller G Suite Essential-konto med tjänster på organisationens GCP-konto (Google Cloud Platform). Du kan få åtkomst till delad data via molngranskningsloggarna för GCP.

Följande data delas

Nedan finns de G Suite-granskningsloggar som har delats med GCP:

• Granskning av grupper för G Suite Enterprise
  • Administratörsgranskning för G Suite
  • Inloggningsgranskning för G Suite

Mer information finns i information om granskningsloggar för G Suite.

Obs!  Data som lagras eller bearbetas i Google Cloud Platform-tjänster omfattas av organisationens användarvillkor för Google Cloud Platform

Datalagring

Delad data är tillgänglig för Google Clouds Operations-svit (kallades tidigare Stackdriver) i nära realtid och lagras i enlighet med lagringspolicyn för administratörsgranskningsloggen i GCP (vilket skiljer sig från lagring på administratörskonsolen).

När du har stängt av delning delas inga nya data med GCP-tjänster och all befintlig delad data följer lagringspolicyn för GCP-administratörsgranskningsloggen.

Dela data med Google Cloud Platform-tjänster

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil följt av Juridiska regler och efterlevnad på startsidan för administratörskonsolen.
    Du kan behöva klicka på Visa mer längst ned för att kunna se Juridiska regler och efterlevnad.

3. Klicka på Delningsalternativ.
    • Klicka på Aktiverad om du vill dela data.
    • Om du vill inaktivera delning klickar du på Inaktiverad. Ingen ny data delas med GCP-tjänster. Befintlig delad data raderas enligt lagringsperioden för GCP-granskningsloggen för administratörer.
  4. Klicka på Spara.