Dela data med Google Cloud Platform-tjänster

I administratörskonsolen kan du dela data från ditt G Suite-, Cloud Identity- eller Drive Enterprise-konto med tjänster på organisationens GCP-konto (Google Cloud Platform).

Vilken data delas

För närvarande kan du bara dela data från händelseloggen för aktivitet i företagsgrupper med GCP.  Händelseloggen för aktivitet i företagsgrupper innehåller en underuppsättning av händelser i administratörskonsolen, Google Grupper, Directory API och Groups Settings API. Du kan få tillgång till delad data genom granskningsloggarna för GCP.

Datalagring

Delad data är tillgänglig för Google Stackdriver i nära realtid och lagras i enlighet med lagringspolicyn för administratörsgranskningsloggen i GCP (vilket skiljer sig från lagring på administratörskonsolen).

När du har stängt av delning delas inga nya data med GCP-tjänster och all befintlig delad data följer lagringspolicyn för GCP-administratörsgranskningsloggen.

Dela data med Google Cloud Platform-tjänster

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil följt av Juridiska regler och efterlevnad på startsidan för administratörskonsolen.
    Du kan behöva klicka på Visa mer längst ned för att kunna se Juridiska regler och efterlevnad.

3. Klicka på GCP-delningsalternativ.
    • Klicka på Aktivera om du vill dela data.
    • Klicka på Inaktivera om du vill inaktivera delning. Ingen ny data delas med GCP-tjänster. Befintlig delad data raderas enligt lagringsperioden för GCP-granskningsloggen för administratörer.
  4. Klicka på Spara.