Gegevens delen met Google Cloud-services

In de Beheerdersconsole kunt u gegevens uit uw Google Workspace-, Cloud Identity- of Essentials-account delen met services in het Google Cloud-account van uw organisatie. U heeft toegang tot de gedeelde gegevens via de Google Cloud-controlelogboeken.

Welke gegevens er worden gedeeld

De volgende logboekgegevens worden gedeeld met Google Cloud:

• Gebeurtenissen in het logboek Groups Enterprise
  • Gebeurtenissen in het beheerderslogboek
  • Logboekgebeurtenissen over gebruikers

Als u Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus, Voice Premier of Cloud Identity Premium heeft, worden de volgende logboekgegevens ook met Google Cloud gedeeld:

• Gebeurtenissen in OAuth-logboeken
  • Gebeurtenissen in het logboek SAML
  • Gebeurtenissen in het Access Transparency-logboek (alleen Enterprise Plus en Education)

Ga naar Google Workspace audit logging information (Informatie over Google Workspace-controlelogboeken) voor meer informatie.

Opmerking: Voor gegevens die in Google Cloud-services worden opgeslagen of verwerkt, gelden de Servicevoorwaarden van Google Cloud van uw organisatie.

Gegevens bewaren

Gedeelde gegevens zijn nagenoeg in realtime beschikbaar in de Operations-reeks (voorheen Stackdriver) van Google Cloud en worden bewaard volgens het bewaarbeleid voor controlelogboeken voor Google Cloud-beheerders (dit bewaarbeleid is anders dan dat voor de Beheerdersconsole).

Als u delen uitzet, worden er geen nieuwe gegevens met Google Cloud-services gedeeld. Bestaande gedeelde gegevens vallen onder het bewaarbeleid voor controlelogboeken voor Google Cloud-beheerders.

Gegevens delen met Google Cloud-services

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and thenAccountand thenAccount- instellingenand thenJuridisch en naleving.

3. Klik op Opties voor delen.
    • Klik op Aan om gegevens te delen.
    • Klik op Uit om delen uit te zetten. Er worden geen nieuwe gegevens meer gedeeld met Google Cloud-services. Bestaande gedeelde gegevens worden verwijderd volgens de bewaarperiode in het controlelogboek voor Google Cloud-beheerders.
  4. Klik op Opslaan.