Ställ in Office-redigering

Du kan öppna och jobba med Microsoft Office-filer direkt i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär och Teckningar. Denna funktion kallas Office-redigering. Det ger upplevelsen av redigering med Googles verktyg, som samarbete och delning, i dina Office-filer.

Följ stegen i den här artikeln om du vill aktivera Office-redigering i organisationen.

Innan du börjar

Office-redigering fungerar med Drive Direktsynk som du använder för att ladda upp filer direkt till molnet.

Följ stegen för att implementera Drive Direktsynk.

Steg 1. Blockera tillägget för Office-redigering

Uppmana alla användare i organisationen att ta bort tillägget för Office-redigering för Dokument, Kalkylark och Presentationer innan du använder Office-redigering. Om tillägget har installerats används det som standard i Dokument när du öppnar en Office-fil.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Gå till Enheter på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Apphantering.
  4. Klicka på Office-redigering för Dokument, Kalkylark och Presentationer följt av Användarinställningar.
  5. Stäng av alternativet Tillåt installation.
  6. Klicka på Spara.

Användare i din organisation kan inte längre installera tillägget. Gå vidare till steg 2 nedan om de redan hade installerat det.

Annars är din organisation redo att använda Office-redigering.

Steg 2. Uppmana användarna att ta bort tillägget

Som administratör kan du inte fjärradera ett tillägg som är installerat på någon annans enhet. Användaren måste ta bort det själv.

Uppmana användarna att göra följande:

1. Logga in på sitt Google-konto.
  2. Klicka på Mer "" i en Chrome-webbläsare.
  3. Rulla ned till Fler verktyg
  4. Klicka på Tillägg
  5. Leta upp Office-redigering för Dokument, Kalkylark och Presentationer och klicka på Ta bort.

När användaren tar bort tillägget kan han eller hon använda Office-redigering.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.