Office-tiedostojen käyttäminen Office-tiedostojen muokkauksen avulla

Voit muokata, kommentoida ja yhteiskäyttää Office-tiedostoja suoraan Google Docsilla, Sheetsillä ja Slidesilla. Muutokset tallennetaan automaattisesti Office-muotoiseen tiedostoon.

Office-tiedoston lisääminen Google Driveen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Uusi ja sitten Tiedoston lähetys
  3. Valitse ladattava tiedosto.

Tuetut Office-tiedostomuodot

Voit käyttää Office-tiedostojen muokkausta seuraaviin Office-tiedostotyyppeihin:

• Word-tiedostot: .doc, .docx, .dot
  • Excel-tiedostot: .xls, .xlsx, .xlsm, (makroja käyttävät Excel-tiedostot), .xlt
  • PowerPoint-tiedostot: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Huom. Jos käytät Office-tiedostojen muokkausta Word‑, Excel‑ tai PowerPoint-asiakirjoissa, joiden versio on vanhempi kuin Office 2007, tiedostot tallennetaan uudemmassa muodossa.

Avaa Office-tiedosto Google Docsissa, Sheetsissa, Slidesissa

Google Drivesta

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Kaksoisklikkaa Microsoft Office ‑tiedostoa. Tiedosto avautuu Google Docsiin, Sheetsiin tai Slidesiin.
  3. Tiedoston avaamisen jälkeen voit
    • muokata sitä
    • jakaa sen
    • tarkistaa versiohistorian
    • työskennellä reaaliaikaisesti muiden kanssa.

Vinkkejä:

• Tekemäsi muutokset tallennetaan myös alkuperäiseen Microsoft Office ‑tiedostoon.
  • Salasanalla suojatut tiedostot avautuvat katselutilassa. Google Docs, Sheets ja Slides eivät tue salasanalla suojattuja tiedostoja.

Gmailista

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa sähköpostiviesti.
  3. Vie hiiri Office-liitetiedoston päälle ja sitten klikkaa "Muokkaa palvelussa Google Docs/Sheets/Slides"
    • Vinkki: Jos klikkaat liitettä ja näet tiedoston esikatselun, voit valita yläreunasta Avaa Google Docsissa/Sheetsissä/Slidesissa. Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, valitse Avaa sovelluksessa Alanuoli ja sitten Google Docs/Sheets/Slides.
  4. Office-liitteen kopio tallennetaan Driveen ja kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan kopioon. Voit muokata ja jakaa sisältöä, tarkistaa versiohistorian sekä tehdä yhteistyötä muiden kanssa reaaliajassa.
  5. Voit vastata alkuperäiseen sähköpostiin tällä tiedostolla ja käyttää muita dokumentissa saatavilla olevia sähköpostitoimintoja klikkaamalla Tiedosto.
  6. Klikkaa Sähköposti ja sitten Liitä tämä tiedosto vastaukseen.

Katso Google Docsin ohjekeskuksesta, mitä voit tehdä dokumentilla.

Tärkeää: Jos sinulla on Office-tiedostojen muokkauslaajennus Chromessa
Et voi käyttää tätä ominaisuutta, jos Office-tiedostojen muokkauslaajennus on käytössä. Korjaa ongelma poistamalla Chrome-laajennus käytöstä. Katso, miten voit ylläpitää Chrome-laajennusta
Office-tiedoston muuntaminen Docs-, Sheets- tai Slides-muotoon
  1. Kaksoisklikkaa Office-tiedostoa Google Drivessa. Tämä avaa tiedoston esikatselun.
  2. Valitse yläreunasta Avaa Google Docsissa/Sheetsissa/Slidesissa
    • Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, valitse Avaa sovelluksessa  ja sitten Google Docs/Sheets/Slides
  3. Kun dokumentti on avoinna, valitse Tiedosto ja sitten Tallenna Google Docs/Sheets/Slides ‑muodossa

Kaikkien jatkossa lähettämiesi Office-tiedostojen automaattinen muuntaminen Google-dokumentiksi tai Sheets- tai Slides-muotoon:

1. Avaa Google Drive.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Aseta Muunna lähetetyt ‑kohdasta "Muunna lähetetyt tiedostot Google Docs -editorin muotoon" ‑asetus käyttöön.
Huom. Aiemmin ladattuja tiedostoja ei muunneta.
Dokumenttiversioiden ja ‑päivitysten hallinnointi
Jos joku lähettää Office-tiedoston uuden version Driveen, kun katsot sitä Google Docsissa, Sheetsissa tai Slidesissa, tiedosto päivitetään automaattisesti uuteen versioon.
Voit näyttää edellisiin versioihin tekemäsi muokkaukset dokumentin versiohistorian avulla. Katso, miten voit näyttää tiedoston muutokset Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin historian avulla.
Voit näyttää edellisiin versioihin lisäämäsi kommentit Google Driven versiohistorian avulla. Lisätietoa Drive-tiedostojen versioiden katsomisesta

Office-tiedostojen muokkaamisen ongelmien korjaaminen

Joitakin Microsoft Officen ominaisuuksia ei näytetä, niitä puuttuu tai niitä ei voi muokata Office-tiedostojen muokkauksessa
Office-muokkausta Google Docsissa, Sheetsissa ja Slidesissa kehitetään edelleen, minkä vuoksi joissain ominaisuuksissa saattaa esiintyä yhteensopivuusongelmia.
Jotkin ominaisuudet eivät ole nähtävissä/muokattavissa, mutta ne säilytetään dokumentissa ja ne näkyvät Microsoft Officessa.
Tiedoston uusimman version joitain ominaisuuksia saatetaan menettää tai ne voivat muuttua, kun tiedostoa muokataan Google Docsissa, Sheetsissa tai Slidesissa. Näet dokumentissa ilmoituksen, jos muokkaaminen aiheuttaa ominaisuuksien menettämisen tai muuttumisen.
Joitakin Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin ominaisuuksia ei voi käyttää Office-tiedostojen muokkauksessa
Office-tiedostomuotojen yhteensopivuutta Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin kanssa kehitetään edelleen. Saatat nähdä Google Docs ‑editorien ominaisuuksia, joita ei voi vielä käyttää Office-tietoja käsiteltäessä:
  • Apps-skriptit
  • Google Workspace Laajennukset
  • Solujen lukitus Google Sheetsissa
  • Dokumenttien kääntäminen
  • Dokumentin vanhan version kopioiminen versiohistorian kautta

Vinkki: Voit käyttää näitä ominaisuuksia muuntamalla Office-tiedoston Google-dokumentiksi tai Sheets- tai Slides-muotoon. Lue lisää Office-tiedostojen muuntamisesta

Jos et voi muokata Office-tiedostoa offline-tilassa

Jos et voi muokata Office-tiedostoja offline-tilassa, niitä ei ehkä ole asetettu käytettäväksi offline-tilassa. Katso, miten voit sallia offline-käytön

Jos teit offline-muutoksia Office-tiedostoihin etkä näe muutoksia toisella laitteella
Jos Google Docs ‑editoreissa tehdyt muutokset eivät tallennu Office-tiedostoon
Google Docs pyrkii tallentamaan Office-tiedostojen muutokset säännöllisesti. Useimmissa tapauksissa ongelma korjautuu itsestään. Jos ongelmat jatkuvat:
  • Päivitä sivu.
  • Sulje dokumentti ja avaa se uudelleen.
  • Tiedosto saattaa olla liian suuri tallennettavaksi Office-muodossa. Pienennä tiedostokokoa tai muunna tiedosto Google-dokumentiksi

Vinkki: Voit edelleen nähdä tallentamattomat muutokset valitsemalla Tiedosto ja sitten Versiohistoria

Ei-aktiiviset kommentit voidaan poistaa, jos niitä muokataan Google Docsin ulkopuolella
  • Jos poistat tai ratkaiset kommentin Google Docsissa tai jos poista kommentoitua tekstiä, kyseisistä kommenteista tulee ei-aktiivisia Google Docs ‑editoreissa.
  • Ei-aktiivisia kommentteja ei tallenneta Office-tiedostoon, ja ne näkyvät ainoastaan silloin, kun tiedosto avataan Google Docs ‑editoreissa.
  • Jos sinä tai toinen käyttäjä lataa Office-tiedoston uuden version Driveen, kaikki ei-aktiiviset kommentit poistetaan Google Docsista, Sheetista ja Slidesista.