DLP-incidenterapport

Säkerhetsöversikt

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Du kan använda DLP (Data Loss Prevention) för att styra vilken känslig information användarna kan dela. En DLP-överträdelse inträffar när en DLP-regel bryts. Till exempel delas ett dokument som innehåller ett personligt identifieringsnummer externt.

Du kan använda DLP-överträdelserapporten för att se antalet DLP-överträdelser inom ett angivet datumintervall. Rapporten bryter ned överträdelserna i tre allvarlighetsgrader: hög, medel och låg.

Visa rapport DLP-överträdelser

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avÖversikt.
  3. Klicka på Visa rapport i det nedre högra hörnet av panelen DLP-överträdelser.
  4. (Valfritt) Om du vill ladda ned ett kalkylark med rapportens data till din enhet klickar du på Exportera arbetsblad.

Obs! Du kan dölja rader i diagrammet genom att klicka på historiken. Klicka till exempel på Låg allvarlighetsgrad om du vill dölja den här raden i diagrammet. Att dölja rader är särskilt användbart om en rad överlappar en annan.

Anpassa rapporten

Högst upp i rapporten använder du filtret för datumintervall och anpassar data i rapporten. Anpassa rapporten för att visa data från i dag, i går, den här veckan, förra veckan, den här månaden, förra månaden eller dagar sedan (upp till 180 dagar). Du kan även ange ett startdatum och slutdatum. Klicka på Tillämpa när du har angett datumintervallet.

Visa DLP-överträdelser

Under diagrammet DLP-överträdelser ser du en tabell som visar antalet dagliga DLP-överträdelser för varje allvarlighetsgrad per datakälla (till exempel Google Drive).

I tabellen finns följande uppgifter:

• Datum då överträdelsen inträffade
  • Datakälla
  • Antal överträdelser med hög, medelhög och låg allvarlighetsgrad

Tips! Begränsa överträdelserna i tabellen med filtren ovanför listan.

Visa DLP-åtgärder

Du kan se en tabell över de åtgärder som utlösts till följd av DLP-överträdelser. Du visar tabellen genom att klicka på Åtgärder under diagrammet DLP-överträdelser.

I tabellen finns följande uppgifter:

• Åtgärd som utlösts
  • Datakälla
  • Antal överträdelser med hög, medelhög och låg allvarlighetsgrad som utlöst åtgärden

Som standard visar tabellen data för det tidsintervall som anges högst upp på sidan. Om du vill se de bästa händelserna för ett datum klickar du på datumet i diagrammet DLP-överträdelser.

Tips! Begränsa åtgärderna i tabellen med filtren ovanför listan.