Spara, dela, radera och duplicera utredningar

Verktyg för säkerhetsutredning
Som administratör kan du spara, dela, radera och duplicera alla utredningar som du äger. Detta gör att du kan behålla sökkriterier för fortlöpande användning och samarbeta med andra i organisationen medan du hanterar utredningar.

Obs! Du kan även skapa en sökning efter en utredning utan att spara den.

Din åtkomst till verktyget för säkerhetsutredningar

• De utgåvor som stöds för verktyget för säkerhetsutredningar är Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Enterprise Essentials Plus.
  • Administratörer med Cloud Identity-premiumversion, Frontline Standard, Enterprise Standard och Education Standard kan också använda utredningsverktyget för en delmängd av datakällorna.
  • Möjligheten att göra en sökning i utredningsverktyget beror på din Google-utgåva, dina administrativa behörigheter och datakällan. Om du inte kan köra en sökning i utredningsverktyget för en viss datakälla kan du i allmänhet använda gransknings- och utredningssidan i stället. Mer information finns i Förbättrad granskning och utredning.
  • Du kan köra en sökning i utredningsverktyget på alla användare, oavsett vilken Google-utgåva de har.

Skapa och spara utredningar

Så här skapar och sparar du en utredning:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Säkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avUtredningsverktyg.
  3. Välj en datakälla för sökningen. Till exempel Logghändelser för enhet, Enheter eller Gmail-logghändelser.
  4. Klicka på Lägg till villkor.
    Du kan inkludera ett eller flera villkor i din sökning. Du kan även anpassa sökningen med kapslade frågor – sökningar med två eller tre villkorsnivåer (mer information finns i Anpassa sökningen med kapslade frågor).
  5. På rullgardinsmenyn Attribut väljer du ett av attributen, till exempel Aktör eller Datum.

Obs! Om du begränsar datumintervallet för sökningen visas resultaten snabbare i utredningsverktyget. Om du till exempel begränsar sökningen till händelser från den senaste veckan visas resultatet snabbare än om du söker utan att begränsa frågan till en kortare tidsperiod.

6. Välj en operator, till exempel Är, Är inte, Innehåller eller Innehåller inte.
  7. Välj eller ange ett värde för attributet. För vissa attribut kan du välja alternativ på en rullgardinsmeny. För andra attribut anger du ett värde.
  8. (Valfritt) Upprepa stegen ovan om du vill inkludera flera sökvillkor.
  9. Klicka på Sök.
    Sökresultat i utredningsverktyget visas i en tabell längst ned på sidan.
  10. Klicka på Spara .
  11. Ange titel och beskrivning för utredningen.
  12. Klicka på Spara.

Obs!

• På fliken Villkorsverktyg visas filter som villkor med OCH/ELLER-operatorer. Du kan även använda fliken Filter för att inkludera enkla parameter- och värdepar för att filtrera sökresultaten.
  • I en rubrik högst upp på huvudsidan för utredningen kan du se vilket datum och klockslag utredningen sparades senast. Om inställningarna för en utredning är ofullständiga eller ogiltiga (om t.ex. inställningar där information måste anges är tomma) får utredningen statusen Sparades delvis. Du måste hitta och åtgärda eventuella fel innan du kan spara utredningen.

Dela utredningar

När du har skapat och sparat en utredning kan du dela den med andra användare.

Så här delar du en utredning:

1. Klicka på Visa utredningar .
  2. Klicka på en utredning för att öppna den.
    Om utredningen inte har sparats klickar du på Spara .
  3. Klicka på Dela.
  4. Ange användarnamn för personer du vill dela utredningen med.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Radera utredningar

Om du anser att en sökning och/eller resultaten av sökningen inte behövs vid utredningen kan du radera sökningen i utredningsverktyget.

Så här tar du bort en sökning:

1. Klicka på Ta bort .
  2. Bekräfta genom att klicka på Radera.

Då raderas sökningen, inklusive alla sökvillkor och synliga resultat. Åtgärden kan inte ångras.

Du kan även ta bort alla sökningar.

Dubbletter av utredningar

Om du vill skapa en ny utredning med samma sökkriterier som du använde för en befintlig utredning kan du duplicera den.

Så här duplicerar du en utredning:

1. Klicka på Duplicera utredning .
  2. Ange en titel och beskrivning.
  3. Klicka på Spara.

Visa listan över utredningar

Visa en lista över utredningar du äger och som har delats med dig genom att klicka på Visa utredningar . Utredningslistan innehåller utredningarnas namn, beskrivningar och ägare samt det datum då den ändrades senast.

I den här listan kan du vidta åtgärder för utredningar du äger. Du kan till exempel radera en utredning. Markera kryssrutan för en utredning och klicka sedan på Åtgärder.

Obs! Direkt ovanför listan över utredningar kan du se de utredningar som sparades senast i avsnittet Snabbåtkomst.