Visa och ändra varningsstatus

På varningssidan kan du visa och ändra status för en varning: Ej startad, Pågår eller Stängd. Detta gör det möjligt för en tilldelad person att hålla andra administratörer informerade när de agerar på en varning. Det kan till exempel gälla att visa meddelanden som rör användarrapporterat nätfiske eller för att undersöka användare som kan vara ansvariga för en nätfiskeattack.

Visa varningar efter status

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Säkerhetföljt avVarningscenter.
    Du ser eventuella varningar för domänen. I kolumnen Status ser du statusen för varje varning.
  3. Om du vill filtrera varningar efter status klickar du högst upp på Lägg till ett filter och väljer Status.
  4. Markera rutan Ej startad, Pågår eller Stängd och klicka sedan på TILLÄMPA. Statusetiketten visas högst upp.
  5. Klicka på varningen du vill se detaljer för.
  6. Om du vill se varningar med en annan status högst upp klickar du på Status. På rullgardinsmenyn väljer du Ej startad, Pågår eller Stängd.
  7. Klicka på Varningscenter högst upp om du vill se alla varningar. Du ser hela listan med varningar oavsett status.

Så här tolkar du sidan med varningsdetaljer

• När du klickar på en varning i sidofältet till vänster kan du visa detaljer om varningen, tilldela en administratör på domänen till varningen, ändra status för varningen med mera. Vissa administratörer kan klicka på Ny undersökning för att starta en undersökning. Läs mer
  • I avsnittet Viktiga uppgifter ser du, beroende på varningen, sammanfattningen av varningen, datumet då den inträffade, personen som agerade (eller den berörda användaren) och fler detaljer som exempelvis meddelanden, datum och mottagare för en e-postavisering.
  • Du ser även relaterade varningar och detaljer om varningshistorik.

Tilldela en status till en varning

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Säkerhetföljt avVarningscenter.
    Du ser en översikt med en lista med varningar.
  3. Tilldela status genom att klicka på varningen.
  4. Välj status (Ej startad, Pågår eller Stängd) på rullgardinsmenyn Status.