De status van een melding bekijken en wijzigen

Op de pagina met meldingsgegevens kunt u de status van een melding bekijken en wijzigen: Niet gestart, In behandeling of Gesloten. Zo kunnen toegewezen personen andere beheerders op de hoogte houden terwijl ze actie ondernemen naar aanleiding van een melding, bijvoorbeeld door berichten te bekijken die betrekking hebben op door gebruikers gemelde phishing, of door gebruikers te onderzoeken die mogelijk verantwoordelijk zijn voor een phishingaanval.

Meldingen per status bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenMeldingencentrum.
    U ziet eventuele meldingen voor uw domein. In de kolom Status ziet u de status van elke melding.
  3. Als u meldingen wilt filteren op status, klikt u bovenaan op Een filter toevoegen en selecteert u Status.
  4. Vink het vakje aan voor Niet gestart, In behandeling of Gesloten en klik op TOEPASSEN. Het statuslabel verschijnt bovenaan.
  5. Klik op de melding waarvoor u gegevens wilt bekijken.
  6. Als u meldingen met een andere status wilt bekijken, klikt u bovenaan op Status en selecteert u Niet gestart, In behandeling of Gesloten in het dropdownmenu.
  7. Als u alle meldingen wilt bekijken, klikt u bovenaan op Meldingencentrum. U ziet dan de volledige lijst met meldingen, ongeacht de status.

De pagina met meldingsgegevens begrijpen

• Als u op een melding klikt, kunt u onder andere in de zijbalk aan de linkerkant gegevens over de melding bekijken, een beheerder in uw domein toewijzen aan de melding en de status van de melding wijzigen. Sommige beheerders kunnen op Nieuw onderzoek klikken om een onderzoek te starten. Meer informatie
  • In het gedeelte Belangrijkste informatie ziet u, afhankelijk van de melding, een overzicht van de melding, de datum waarop deze heeft plaatsgevonden, de handelende gebruiker (of getroffen gebruiker) en nog meer gegevens zoals de berichten, datums en ontvangers van een e-mailmelding.
  • U ziet ook gerelateerde meldingen en de meldingsgeschiedenis.

Een status toewijzen aan een melding

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenMeldingencentrum.
    U ziet een dashboard met een lijst met meldingen.
  3. Klik op een melding om een status toe te wijzen aan die melding.
  4. Selecteer in het dropdownmenu Status de status (Niet gestart, In behandeling of Gesloten).