Visa och ändra varningsmottagare

Från varningssidan kan du tilldela en varning till en administratör. Varje varning kan ha en tilldelad person och denna person måste ha åtkomst till varningscentret.

Tilldelade personer kan följa upp för att agera på en varning. Det kan till exempel gälla att visa meddelanden som rör användarrapporterat nätfiske eller för att undersöka användare som kan vara ansvariga för en nätfiskeattack. Tilldelade kan även ändra varningsstatus (Ej startad, Pågår eller Stängd) eller ändra varningens allvarlighetsgrad (Hög, Medium eller Låg) för att hålla andra administratörer informerade om varningen.

Visa varningar enligt tilldelad person

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Säkerhetföljt avVarningscenter.
    Du ser eventuella varningar för domänen. I kolumnen Tilldelad ser du tilldelade personer för varningar som har tilldelats en person.
  3. Filtrera varningar efter tilldelad person genom att högst upp klicka på Lägg till ett filter och välja Tilldelad.
  4. Ange användarnamnet för en administratör och klicka på TILLÄMPA.
  5. Klicka på Varningscenter högst upp om du vill se alla varningar. Du ser hela listan med varningar oavsett tilldelad person.

Så här tolkar du sidan med varningsdetaljer

1. När du klickar på en varning i sidofältet till vänster kan du visa detaljer om varningen, tilldela en administratör på domänen till varningen, ändra status för varningen med mera. Vissa administratörer kan klicka på Ny undersökning för att starta en undersökning. Läs mer
  2. I avsnittet Viktiga uppgifter ser du, beroende på varningen, sammanfattningen av varningen, datumet då den inträffade, personen som agerade (eller den berörda användaren) och fler detaljer som exempelvis meddelanden, datum och mottagare för en e-postavisering.
  3. Du ser även relaterade varningar och detaljer om varningshistorik.

Välj en tilldelad person för en varning

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Säkerhetföljt avVarningscenter.
    Du ser en översikt med en lista med varningar.
  3. Välj en tilldelad person för en varning genom att klicka på varningen.
  4. Ange användarnamnet för en administratör i vänsterkolumnen och klicka på TILLÄMPA.