Använda den fristående Google Chat-appen

Personer i din organisation kan använda den fristående Google Chat-appen för en snabbare och säkrare upplevelse. Du kan distribuera appen till organisationen eller tillåta användarna att installera den själva.

Om den fristående appen

Chat standalone app interface.

Alternativ 1: Implementera appen för användarna

Du distribuerar appen till användarna via inställningarna för Chrome Policy Management.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tilläggföljt avAnvändare och webbläsare.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avAppar och tilläggföljt avAnvändare och webbläsare.

3. Peka på Lägg till  och klicka på Lägg till efter webbadress
  4. I fältet Webbadress anger du https://mail.google.com/chat/download
    Viktigt! Ange webbadressen exakt så som den visas ovan.

5. Från listan Öppna webbplatsen i väljer du Separat fönster.
  6. Klicka på Spara.

Alternativ 2: Låt användarna installera appen

Så här tillåter du användarna att installera appen själva:

1. Se till att användarna kan installera tillägg och appar för webbläsaren Chrome. Mer information finns i Tillåta eller blockera appar och tillägg.
  2. Hänvisa användarna till stegen för att installera den fristående Chat-appen.

Kända begränsningar

Vi jobbar med att lösa dessa begränsningar med den fristående Chat-appen:

• Du måste ha Chrome 73 eller senare installerat på datorn. Chrome behöver inte vara din standardwebbläsare för att du ska kunna använda den fristående appen.
  • Webbläsaren Chrome måste vara öppen för att du ska kunna använda den fristående appen.
  • Den fristående appen kan ännu inte paketeras av företagsfunktioner som SCCM.