De zelfstandige Google Chat-app gebruiken

Mensen in uw organisatie kunnen de zelfstandige Google Chat-app gebruiken om sneller en veiliger te communiceren. U kunt de app implementeren voor uw organisatie of gebruikers toestaan de app zelf te installeren.

Over de zelfstandige app

Chat standalone app interface.

Optie 1: De app implementeren voor gebruikers

U implementeert de app voor uw gebruikers via de instellingen voor Chrome-beleidsbeheer.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

3. Plaats de muisaanwijzer op Toevoegen  en klik op Toevoegen via URL .
  4. Typ in het veld URL https://mail.google.com/chat/download
    Belangrijk: Voer de URL precies in zoals hierboven.

5. Selecteer in de lijst Website openen in de optie Nieuw venster.
  6. Klik op Opslaan.

Optie 2: Gebruikers de app laten installeren

Ga als volgt te werk om gebruikers toe te staan de app zelf te installeren:

1. Zorg dat gebruikers Chrome-browserextensies en -apps kunnen installeren. Zie Apps en extensies toestaan of blokkeren voor meer informatie.
  2. Stuur gebruikers de stappen om de zelfstandige Chat-app te installeren.

Bekende beperkingen

We werken eraan deze beperkingen met de zelfstandige Chat-app op te lossen:

• De Chrome-browser 73 of hoger moet op de computer zijn geïnstalleerd. De Chrome-browser hoeft niet de standaardbrowser te zijn om de zelfstandige app te kunnen gebruiken.
  • De Chrome-browser moet zijn geopend om de zelfstandige app te kunnen gebruiken.
  • De zelfstandige app is nog niet verpakbaar door zakelijke herverpakkers, zoals SCCM.