Kända begränsningar för Google Chat

Google Chat har följande kända begränsningar. Läs samtliga grundligt så att du förstår konsekvenserna för din organisation innan du flyttar över användare till Chat.

Gränser för deltagare och svar i gruppkonversation eller rum

Hur många deltagare du kan ha i en gruppkonversation eller ett rum med separata diskussioner beror på typen av chatt:

Chattyp Beskrivning Högsta antal deltagare Högsta antal svar
Gruppkonversation Konversation i Chat-avsnittet med två eller fler personer 400 Inte tillämpligt
Rum med separata diskussioner Enskild konversationstråd 50 000 500

Använda Chat med användare i andra organisationer

• Användare i Google Workspace-organisationer som ännu inte har aktiverat Chat kan inte nås via Chat. Användare kan skicka meddelanden till externa användare i organisationer där Chat har aktiverats.
  • Användarna kan inte lägga till externa gäster i gruppchattar som har skapats i Chat.
  • Enbart Essentials-utgåvan: Om din domän inte har verifierats kan användarna inte lägga till medarbetare utanför Essentials-teamet i en gruppchatt. Alla utanför Essentials-teamet betraktas som externa gäster, inklusive personer i den större organisationen. Om domänen har verifierats kan användarna gruppchatta med alla inom organisationen.

Om röstsamtal

• Telefonsamtal och sms via Google Voice är inte direkt tillgängliga i Chat.

Användarna kan byta app för att använda voice.google.com för att ringa samtal och skicka eller ta emot sms eller ladda ned Google Voice-appen på sina mobila enheter (Android, iOS).

Om en användare inte redan har konfigurerat Voice på sitt Google Workspace-konto måste din organisation skaffa en Voice-licens för att nya användare ska kunna registrera sig för Voice.

• Fi-användare: Chat fungerar inte med Google Fi. Google Fi-användare som har klassiska Hangouts som standardapp för meddelanden kan fortfarande skicka och ta emot textmeddelanden med den klassiska Hangouts-appen på sina mobila Google Fi-enheter.

Om videosamtal

Användarna kan starta och gå med i möten från enskilda chattar med Google Chat i Gmail på Android- och iOS-enheter. Användare som har Gmail-appen installerad kan även gå med i och starta ljud- eller videosamtal från Chat-mobilappen.

För andra situationer, till exempel gruppkonversationer och Chat på webben, gäller följande:

• Från Chat kan användarna gå med i oplanerade onlinemöten via Google Meet genom att dela en länk till Meet. Detta skiljer sig från videosamtalsfunktionen i klassiska Hangouts genom att det inte finns något samtals- eller uppringningsläge.
  • Användare som vill gå med i möten från sina mobiler ska ladda ned Meet-appen till sina mobila enheter (Android, iOS) och logga in på sitt Google Workspace-konto.

Läs mer om begränsningarna i den fristående Chat-appen.

Eventuella begränsningar finns i Använda den fristående Google Chat-appen

Hitta chattmeddelanden i Gmails inkorg

För kunder som började använda Chat före juni 2020 med inställningen Chat prioriteras:

• Om användarna inte har loggat in på klassiska Hangouts skickas alla chattmeddelanden till inkorgen i Gmail för att informera dem om missade eller olästa meddelanden.
  • När de har loggat in på klassiska Hangouts på hangouts.google.com hoppar chattmeddelanden över inkorgen och filtreras med etiketten Chattar.

Alla användare ser fortfarande chattmeddelanden i Gmail om de använder filter för att skicka chattmeddelanden till sin inkorg eller om de visar innehåll med etiketten All e-post

Problem som rör utvecklare och API

Om du använder Google Workspace Email Audit API gäller parametern chatMonitorLevel endast klassiska Hangouts, inte Google Chat.

Använd i stället en arkiveringslösning från tredje part för Google Chat. Läs mer om arkivering från tredje part i Admin Hjälp och hjälpen för utvecklare