Een Jamboard-apparaat instellen voor videovergaderingen

U kunt Jamboard instellen voor gebruik in videovergaderingen. U kunt geplande vergaderingen tonen op het board of het gebruiken met Google Meet-hardware.

Videovergaderingen aanzetten

Sla deze stap over als de Jamboard Meet weergeeft  in de rechterbovenhoek.

Als u functies voor videovergaderingen wilt gebruiken op het board, kunt u videovergaderingen aanzetten in de Google Beheerdersconsole. U kunt het board daarna gebruiken als zelfstandig apparaat voor videovergaderingen. Als u Jamboard wilt gebruiken in grotere vergaderruimtes, koppelt u deze aan Google Meet-hardware of een van onze ondersteunde randapparaten.

Als u videovergaderingen uitzet, raakt u alle agenda- of apparaatkoppelingen kwijt en kunt u geen videovergaderingen starten.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Naar menu and then Apparatenand thenJamboardand thenApparaten.

Voor sommige functies is wellicht het recht Jamboard-beheer vereist.

3. Klik op een Jamboardand thenApparaatinstellingen om het menu uit te vouwen.
  4. Klik op Configuratie van videovergaderingen.
  5. Klik op Videovergaderingen op volledig scherm toestaan.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: De volgende Google Meet-functies zijn niet beschikbaar op Jamboard:

• Bellen naar telefoonnummers
  • Vergaderingen opnemen
  • Livestreams starten of bekijken
  • Bedieningsopties voor het schuiven, kantelen en zoomen van externe camera's
  • Zowel de video als de presentatie streamen vanaf Jamboard
  • De video-indeling van uw scherm wijzigen
  • Live ondertiteling
  • Mensen uitnodigen voor een actieve vergadering

Google Agenda-afspraken weergeven op Jamboard

U kunt een agenda instellen om geplande afspraken weer te geven op Jamboard. U kunt dan op een gebeurtenis op het board tikken om een videovergadering te starten of eraan deel te nemen.

Stap 1: De Jamboard toevoegen als Agendafaciliteit

Sla deze stap over als u de Jamboard al heeft toegevoegd als agendafaciliteit.

Voeg het board toe als agendafaciliteit om aankomende afspraken op Jamboard weer te geven.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebouwen en faciliteitenand thenFaciliteiten beheren.
  3. Klik op Add (Toevoegen) .
  4. Vul informatie in over de vergaderruimte waarin u de Jamboard heeft ingesteld, zoals het gebouw, de verdieping en de naam.
  5. Noteer de Automatisch gegenereerde naam van de faciliteit.
    Deze naam is vereist als u een agenda aan een board koppelt.
  6. Klik op Faciliteit toevoegen.

Stap 2: Een Google Agenda koppelen aan Jamboard

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Naar menu and then Apparatenand thenJamboardand thenApparaten.

Voor sommige functies is wellicht het recht Jamboard-beheer vereist.

3. Klik op een Jamboardand thenApparaatinstellingen om het menu uit te vouwen.
  4. Klik op Configuratie van videovergaderingen en selecteer vervolgens Videovergadering op volledig scherm toestaan.
  5. Vink het selectievakje Koppelen aan de agenda van een ruimte aan.
  6. Vul de naam van de faciliteit in volgens de stappen hierboven.
  7. Klik op Opslaan.

U kunt de Jamboard nu toevoegen aan een afspraak. Als u de opties van een afspraak bewerkt, selecteert u het tabblad Ruimtes en geeft u de naam op van het board of de ruimte waar het board zich bevindt. Jamboard toont aankomende vergaderingen tot 4 uur van tevoren.

Als u de Jamboard koppelt aan de agenda van een ruimte, moet de content van die agendafaciliteit op het Jamboard-apparaat worden getoond zonder dat u de opties voor extern delen van de agenda hoeft aan te passen.

Problemen met het koppelen van agenda's oplossen

Krijgt u een foutmelding bij het koppelen aan een agenda? Probeer dan deze stappen:

• Vraag uw hoofdbeheerder om u de rol Services > Agenda toe te wijzen. Meer informatie over beheerdersrechten.

• Controleer of de ruimtefaciliteit is verwijderd. Als u de faciliteit niet ziet in de Beheerdersconsole in Directoryand thenGebouwen en faciliteitenand thenBeheer Faciliteiten, maakt u een nieuwe faciliteit of koppelt u de Jamboard aan een bestaande faciliteit.

Jamboard gebruiken met Google Meet-hardware

U kunt Jamboard en Google Meet-hardware samen gebruiken in videovergaderingen. U kunt apparaten in dezelfde ruimte koppelen en daarna Jamboard gebruiken om snel deel te nemen aan vergaderingen en het scherm te presenteren aan de deelnemers. Dit werkt goed voor vergaderruimtes die groot genoeg zijn voor 6 of meer personen. U kunt bijvoorbeeld het gespreksvolume op Meet-hardware aanpassen terwijl uw collega notities maakt op het board.

Opmerking: Jamboard neemt deel aan de vergadering in de presentatiemodus. De filmrol met andere deelnemers wordt niet getoond.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Naar menu and then Apparatenand thenJamboardand thenApparaten.

Voor sommige functies is wellicht het recht Jamboard-beheer vereist.

3. Klik op een Jamboardand thenApparaatinstellingen om het menu uit te vouwen.
  4. Klik op Configuratie van videovergaderingen en selecteer Koppelen aan Meet-hardwareapparaat.
  5. Geef de naam van het apparaat op.
  6. Klik op Opslaan.

Videovergaderingen uitzetten

U kunt videovergaderingen op de Jamboard uitzetten via de Google Beheerdersconsole. Als u videovergaderingen uitzet, raakt u alle agenda- of Meet-hardwarekoppelingen met Jamboard kwijt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Naar menu and then Apparatenand thenJamboardand thenApparaten.

Voor sommige functies is wellicht het recht Jamboard-beheer vereist.

3. Klik op een Jamboardand thenApparaatinstellingen om het menu uit te vouwen.
  4. Klik op Configuratie van videovergaderingen.
  5. Selecteer Videovergaderingen uitzetten.
  6. Klik op Opslaan.

Volgende stappen

Een vergadering starten of eraan deelnemen.