Logghändelser för Voice

Sidan Granskning och utredning: Granska användaraktivitet i Google Voice
Granskningsloggsidan har ersatts med en ny gransknings- och utredningssida. Mer information om den här ändringen finns i Förbättrad granskning och utredning: Nyheter i Google Workspace

Som Google Workspace-administratör kan du använda gransknings- och utredningssidan för att köra sökningar som rör Voice-logghändelser. Där kan du granska organisationens Voice-aktivitet. Du kan till exempel kontrollera detaljerna i sms och samtal, inklusive kostnad och varaktighet.

Du kan också kontrollera exakta samtalstider och avgifter för Internationella samtal i Google Meet.

Om du vill ha en fullständig lista över tjänster och aktiviteter som du kan undersöka, exempelvis Google Drive eller användaraktivitet, kan du läsa Om gransknings- och utredningsverktyget.

Öppna sidan för granskning och utredning

Åtkomst till logghändelsedata för Voice

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Rapporteringföljt avGranskning och utredningföljt avAdministratörslogghändelser.

Filtrera data

1. Öppna logghändelserna enligt beskrivningen ovan i Åtkomst till logghändelsedata för Voice.
  2. Klicka på Lägg till ett filter och välj sedan ett attribut.
  3. Välj en operator i popup-fönstret följt av välj ett värdeföljt avklicka på Tillämpa.
  4. (Valfritt) Så här skapar du flera filter för sökningen:
    1. Klicka på Lägg till ett filter och upprepa steg 3.
    2. (Valfritt) Om du vill lägga till en sökoperator väljer du AND eller OR ovanför Lägg till ett filter.
  5. Klicka på Sök.

Obs! På fliken Filter kan du inkludera enkla parameter- och värdepar för att filtrera sökresultaten. Du kan även använda fliken Villkorsverktyg där filtren representeras som villkor med OCH/ELLER-operatorer.

Attributbeskrivningar

För denna datakälla kan du använda följande attribut när du söker efter logghändelsedata:

Attribut Beskrivning
Aktör E-postadressen för den användare som utförde aktiviteten
Grupp-id

Aktörens gruppnamn. Mer information finns i Filtrera resultat efter Google-grupp.

Så här lägger du till en grupp i godkännandelistan för filtreringsgrupper:

1. Välj Aktörsgruppens namn.
  2. Klicka på Filtreringsgrupper.
    Sidan Filtreringsgrupper visas.
  3. Klicka på Lägg till grupper.
  4. Sök efter en grupp genom att ange de första tecknen i namnet eller e-postadressen. Markera gruppen som du vill ha.
  5. (Valfritt) Om du vill lägga till en annan grupp söker du efter och väljer gruppen.
  6. När du är klar med att välja grupper klickar du på Lägg till.
  7. (Valfritt) Om du vill ta bort en grupp klickar du på Ta bort grupp .
  8. Klicka på Spara.
Organisationsenhet för aktör Organisationsenheten som aktören tillhör.
Samtalsdestination Telefonnummer som fått ett samtal eller sms
Samtalskälla Telefonnummer som ringt ett samtal eller skickat ett sms
Kostnad Kostnad, i förekommande fall, av samtalet eller sms:et
Datum Datum och tid då händelsen inträffade (visas i webbläsarens standardtidszon)
Enhets-id för fast telefon Id för den fasta telefonen
Modell av fast telefon Modell på den fasta telefonen
Längd Hur länge samtalet varade
Händelse Den loggade händelseåtgärden, till exempel Uppringt samtal, Samtal överfört eller Tilldelat nummer
Möteskod för Google Meet* En unik kod som genereras för ett möte
Är gruppkonversation* Visar om sms:et skickades till en grupp eller en person
Ny adress Ny adress till användaren om den uppdateras
Telefonnummer* Det nya eller uppdaterade telefonnumret som har administrerats till en användare
Tjänst-id* Id för en PBX-tjänst, virtuell receptionist eller uppringningsgrupp
Tjänstnamn* Namn på en PBX-tjänst, virtuell receptionist eller uppringningsgrupp
Mål* Användare som ett nummer har tilldelats eller användaren vars adress uppdateras
Mottagare av röstmeddelande* E-postadress till den virtuella receptionisten eller uppringningsgruppen som tar emot röstmeddelandet
Nätverksstatistik Nätverksstatistik som latens och jitter. Mer information finns i Felsöka samtalskvaliteten i Google Voice.
* Det går inte att skapa rapporteringsregler med de här filtren. Läs mer om rapporteringsregler kontra aktivitetsregler.

Felsökning av virtuell receptionist

Här är exempel på hur du kan använda händelsedata från Voice-loggen för att felsöka. Om du vill se loggdata för virtuell receptionist klickar du på Lägg till ett filterföljt avHändelseföljt avvälj ett av dessa värden:

Händelsevärde Beskrivning
Virtuell receptionist har tagits bort Detaljer om varje gång en administratör har raderat en virtuell receptionist
Virtuell receptionist har publicerats Detaljer om varje gång en administratör ändrar en virtuell receptionist

Mottagare av röstmeddelande saknas (virtuell receptionist)

Det gick inte att spela in ett röstmeddelande eftersom de angivna mottagarna inte kan ta emot röstmeddelanden. Några möjliga orsaker är:

• Mottagarkonton har tagits bort eller stängts av. Ersätt användarna på mottagarlistan. Öppna avsnittet Skicka till röstbrevlåda för den virtuella receptionisten och lägg till olika personer i fältet Mottagare av röstmeddelande.
  • Mottagarna har överskridit sin e-postgräns. Om en användare får för många röstmeddelanden per timme avbryts leveransen av e-post.

I Voice skapas denna händelse för varje samtal när ett röstmeddelande inte lämnas eftersom listan är tom

Det gick inte att överföra till användare (virtuell receptionist)

Det gick inte att överföra ett samtal eftersom den angivna personen inte kan ta emot samtal. Några möjliga orsaker är:

• Användarens Voice-licens har tagits bort
  • Användarkontot har raderats eller stängts av

Öppna avsnittet Vidarekoppla uppringaren i den virtuella receptionisten och lägg till en annan person i fältet Målanvändarens e-postadress.

Det gick inte att leverera röstmeddelande (virtuell receptionist)

Det gick inte att leverera ett röstmeddelande till en angiven mottagare. Några möjliga orsaker är:

• Mottagarens konto har raderats eller stängts av. Ersätt användaren i mottagarlistan.
  • Mottagaren har överskridit sin e-postgräns. Om en användare får för många röstmeddelanden per timme avbryts leveransen av e-post.
  • Mottagarens inkorg är full. Användaren måste frigöra plats i inkorgen.

Det gick inte att vidarebefordra röstmeddelande (virtuell receptionist)

Det gick inte att vidarebefordra röstmeddelanden till en avancerad administratör. Om det inte går att leverera ett röstmeddelande till en angiven mottagare vidarebefordras det till avancerade administratörer istället. Det försvinner alltså inte.

Röstmeddelande mottaget (virtuell receptionist)

Detaljer om varje gång en ringande lämnar ett röstmeddelande

Hantera logghändelsedata

Hantera kolumndata för sökresultat

Du kan styra vilka datakolumner som visas i sökresultaten.

1. Klicka på Hantera kolumner uppe till höger i sökresultattabellen.
  2. (Valfritt) Om du vill ta bort aktuella kolumner klickar du på Ta bort .
  3. (Valfritt) Om du vill lägga till kolumner klickar du på nedåtpilen bredvid Lägg till en ny kolumn och väljer datakolumnen.
    Upprepa vid behov.
  4. (Valfritt) Om du vill ändra ordningen på kolumnerna drar du datakolumnnamnen.
  5. Klicka på Spara.

Exportera sökresultatsdata

1. Klicka på Exportera alla högst upp i sökresultattabellen.
  2. Ange ett namn följt av klicka på Exportera.
    Exporten visas nedanför sökresultattabellen under Exportera åtgärdsresultat.
  3. Klicka på exportens namn om du vill visa informationen.
    Exporten öppnas i Google Kalkylark.

Skapa rapporteringsregler

Öppna Skapa och hantera rapporteringsregler.

När och hur länge är data tillgänglig?

Öppna Datalagring och fördröjning.

Relaterade ämnen