Google Workspace Marketplace-apps beoordelen en reviewen

U kunt Google Workspace Marketplace-apps beoordelen om zinvolle feedback achter te laten en anderen te helpen geschikte apps te vinden. U kunt alleen apps beoordelen die u of de beheerder heeft geïnstalleerd.

Wat anderen zien

Uw reviews en reacties op reviews zijn openbaar. Andere gebruikers kunnen uw review, uw naam en uw foto zien (als u er een heeft ingesteld).

U kunt geen anonieme review toevoegen. Alleen de ontwikkelaar van de app kan reageren op een review.

Een app beoordelen

1. Ga naar de Google Workspace Marketplace en log in met uw Google-account.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen and thenApps beheren.
  3. Klik op de app die u wilt beoordelen.
  4. Voeg onder Deze app beoordelen een beoordeling en een review toe (maximaal 2500 tekens).
  5. Klik als u klaar bent op Beoordeling verzenden.

Richtlijnen voor reacties en reviewbeleid

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Tips en richtlijnen
  • Houd het leesbaar: Gebruik niet te veel hoofdletters en leestekens. Gebruik de juiste grammatica en controleer uw spelling. Geef uw review het respect dat deze verdient.
  • Wees duidelijk: Geef duidelijke, nuttige en eerlijke informatie. U kunt positieve en negatieve aspecten toevoegen aan de review om ontwikkelaars inzicht te geven in wat wel en niet werkt.
  • Wees beleefd: Wees eerlijk, maar blijf professioneel. Het voelt misschien even goed om snel uw frustraties van u af te schrijven in een review, maar een goed geschreven review geeft meestal meer voordelen op de lange termijn.
Beleid voor beoordelingen en reviews

Reviews die het volgende beleid schenden, worden verwijderd:

• Spam en echte reviews: Reviews moeten over uw persoonlijke ervaringen met de app of app-service gaan en mogen niet worden gepost om de score van een app te manipuleren. Post geen nepreviews. Post geen spam en post dezelfde content niet meerdere keren. Schrijf ook geen reviews voor dezelfde app met meerdere accounts.

• Niet relevante reviews: Zorg dat uw reviews relevant zijn voor de app of service die u beoordeelt. Reviews zijn niet bedoeld als forum voor aanbiedingen, politiek of sociaal commentaar of persoonlijke tirades.

• Illegale content: Post geen reviews die onwettige content of een link naar deze content bevatten, zoals links die de verkoop zonder recept mogelijk maken van medicijnen die op recept moeten worden voorgeschreven.

• Advertenties: Gebruik reviews niet om te adverteren voor promotionele of commerciële content, zoals content van partners of verwijzende content. Telefoonnummers, e-mailadressen en links naar andere websites zijn niet toegestaan in reviews.

• Seksueel expliciete content: Reviews die seksueel expliciete content bevatten, promoten of werven, zijn niet toegestaan. Google staat ook geen reviews toe waarin kinderen op een seksuele manier worden neergezet of aangesproken. Bij dit type content wordt de review verwijderd en het account uitgeschakeld. Bovendien doen we indien van toepassing aangifte bij het National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) en de politie.

• Aanzetten tot haat: Reviews die aanzetten tot geweld of haat tegen een individu of groep op basis van ras of etnische afkomst, religie, beperking, leeftijd, nationaliteit, veteranenstatus, seksuele geaardheid, geslacht, genderidentiteit of een ander kenmerk dat wordt geassocieerd met systematische discriminatie of marginalisering, zijn niet toegestaan.

• Aanstootgevende content: Content die obsceen, grof of aanstootgevend taalgebruik of content bevat, wordt verwijderd.

• Belangenverstrengeling: Reviews zijn het meest waardevol als ze eerlijk en onbevooroordeeld zijn. Als u de eigenaar bent van de app of werkt voor het bedrijf dat de app heeft gemaakt, moet u er geen review voor schrijven. U mag geen geld, producten of services aanbieden of accepteren om reviews te schrijven.

• Auteursrechtelijk beschermde content: Post geen reviews die de rechten, waaronder auteursrechten, van anderen schenden. Ga naar het Helpcentrum voor auteursrecht voor meer informatie.

• Nabootsing van identiteit: Post geen reviews namens anderen en geef geen verkeerd beeld van uw identiteit of van uw connectie met de app die u beoordeelt.

• Persoonlijke en vertrouwelijke gegevens: Post geen reviews die persoonlijke of vertrouwelijke gegevens bevatten, zoals een adres, rijbewijsnummer of andere informatie die niet openbaar toegankelijk is.

• Pesten en intimidatie: Google staat niet toe dat mensen de Google Workspace Marketplace gebruiken om andere mensen lastig te vallen, te pesten of aan te vallen. Reviews met persoonlijke aanvallen op anderen worden verwijderd.

• Het systeem misbruiken: Als Google bepaalt dat uw review onderdeel is van een georganiseerde campagne om de beoordeling van een app te beïnvloeden, wordt de review verwijderd. Herhaaldelijk of extreem misbruik van dit beleid zal leiden tot verdere disciplinaire maatregelen, waaronder blokkeren van uw account voor het schrijven van reviews.