Ange vilka e-postadresser som visas i katalogen

Som en katalogadministratör kan du välja att låta personer i organisationen hitta alla användares adresser, enbart ett alias eller enbart deras primära domänadresser.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avKataloginställningar.
  3. Klicka på Delningsinställningarföljt avKontaktdelning.
  4. Välj vilka e-postadresser som ska visas i katalogen:
    • Visa alla e-postadresser: Inkluderar användarens primära e-postadress och eventuella aliasadresser.
    • Visa enbart sekundär e-postadress och aliasadress. Om användaren har en primär e-postadress visar du den: Om en användare har en sekundär e-postadress eller ett e-postalias visar du enbart den sekundära adressen och aliasadressen, inte den primära e-postadressen.
    • Visa endast primär e-postadress: Inkludera endast användarens primära e-postadress. Visa inte aliasadresser eller sekundära e-postadresser.
    • Visa enbart e-postadresser på användarens primära domän: Om du har ett domänalias visas e-postadresser på användarens primära domän. Dölj adresser från domänalias.
  5. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer