Instellen welke e-mailadressen in de directory worden weergegeven

Als directorybeheerder kunt u ervoor kiezen mensen in uw organisatie alle adressen van een gebruiker, alleen een alias of alleen hun adres in het hoofddomein te laten vinden.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga links in de Beheerdersconsole naar Directory ""and thenDirectoryinstellingen.
  3. Klik op Instellingen voor delenand thenContacten delen.
  4. Selecteer welke e-mailadressen moeten worden weergegeven in de directory:
    • Alle e-mailadressen weergeven: Zowel het primaire e-mailadres als eventuele aliasadressen van de gebruiker worden weergegeven.
    • Alleen secundaire en aliasadressen weergeven. Als de gebruiker alleen een primair e-mailadres heeft, dat adres weergeven: Als een gebruiker een secundair e-mailadres of e-mailalias heeft, worden alleen het secundaire e-mailadres en het aliasadres weergegeven, niet het primaire e-mailadres.
    • Alleen het primaire e-mailadres weergeven: Alleen het primaire e-mailadres van de gebruiker wordt weergegeven. Aliassen of secundaire e-mailadressen worden niet weergeven.
    • Alleen e-mailadressen in het hoofddomein van de gebruiker weergeven: Als u een domeinalias heeft, worden alleen e-mailadressen in het hoofddomein van de gebruiker weergegeven. Adressen van eventuele domeinaliassen worden verborgen.
  5. Klik op Opslaan.

Het kan 24 uur duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.