Verbeterde e-mailbeveiliging met MTA-STS en TLS-rapportage

1. De MTA-STS-instellingen controleren

Uitgebreidere beveiliging van e-mails met verificatie en versleuteling

Controleer voordat u MTA-STS instelt voor Gmail de huidige MTA-STS-instellingen voor uw Gmail-domeinen. U kunt zien welke domeinen geen of ongeldige instellingen hebben.

Controleer deze instellingen voor uw domeinen:

Er zijn 2 manieren om de MTA-STS-instellingen in Google Workspace te controleren:

• De status controleren en voorgestelde instellingen bekijken in de geavanceerde instellingen van Gmail: U kunt controleren welke domeinen geldige MTA-STS-instellingen hebben en welke geen of ongeldige instellingen hebben. Als er ontbrekende of ongeldige instellingen zijn, stellen we geldige instellingen voor die u kunt gebruiken in het beleidsbestand en de DNS TXT-records.

Aanbevolen: Als u nog nooit MTA-STS in uw domein heeft gebruikt, raden we deze optie aan, zodat u geldige instellingen maakt voor uw domein.

• Alleen de status controleren op de pagina Beveiligingsstatus: U kunt controleren welke domeinen geldige, geen of ongeldige MTA-STS-instellingen hebben. Op de pagina 'Status van beveiliging' van MTA-STS staat alleen de status. U ziet geen voorgestelde instellingen.

Belangrijk: Als u deze optie wilt gebruiken, moet u de pagina 'Status van beveiliging' kunnen bekijken met uw Google Workspace-versie. Meer informatie over de pagina 'Status van beveiliging' en welke versies van Google Workspace worden ondersteund.

De MTA-STS-status controleren en voorgestelde instellingen bekijken

Belangrijk: Afhankelijk van uw MTA-STS-instellingen ziet u in deze stappen mogelijk niet alle problemen met instellingen voor het geselecteerde domein. Nadat u eventuele problemen met instellingen heeft opgelost, moet u de MTA-STS-instellingen nogmaals controleren om te zien of alle problemen zijn opgelost.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenCompliance.
  3. Scroll naar MTA-STS en klik op Valideer uw MTA-STS-configuratie hier. De domeinen van uw organisatie worden weergegeven.
  4. Als u de huidige MTA-STS-instellingen van een domein wilt bekijken, klikt u op de domeinnaam. In de linkerkolom ziet u deze huidige instellingen voor het domein:
    • MTA-STS DNS TXT-record (_mta-sts)
    • Bestand met MTA-STS-beleid
    • TLS-rapportage DNS TXT-record (_smtp._tls)

Als er ongeldige instellingen zijn, ziet u het volgende:

• In de linkerkolom staat een foutmelding waarin het probleem wordt beschreven.
    • In de rechterkolom staat een voorgestelde instelling.

Als de instellingen ontbreken, ziet u het volgende:

• In de linkerkolom staat Niet geconfigureerd.
    • In de rechterkolom staat een voorgestelde instelling.
  5. Ga als volgt te werk om problemen met instellingen op te lossen:

Alleen de MTA-STS-status controleren

Als u deze stappen wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als beheerder met een account waarin u de pagina 'Status van beveiliging' kan bekijken. Meer informatie over beheerdersrechten voor het beveiligingscentrum.

Opmerking: Bij de MTA-STS-statuscontrole wordt slechts 1 probleem per domein weergegeven, ook als er meerdere problemen zijn in het domein. Nadat u een probleem heeft opgelost, moet u de MTA-STS-instellingen nogmaals controleren om te zien of alle problemen zijn opgelost.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga naar Beveiligingand thenStatus van beveiligingand thenMTA-STS.
  3. De status van de MTA-STS-instellingen van uw Google Workspace-domeinen staat in de kolom Status:
    • Correct geconfigureerd: Alle MTA-STS-instellingen voor het opgegeven domein zijn geldig.
    • Geconfigureerd voor alle domeinen: Alle domeinen in uw organisatie hebben een geldige MTA-STS-configuratie.
    • Ontbrekend of verkeerd geconfigureerd: Een of meer domeinen hebben geen of een ongeldige MTA-STS-configuratie.
  4. Als u wilt controleren welke domeinen geen of ongeldige MTA-STS-instellingen hebben, klikt u op de link Domeinen in het statusbericht.
  5. Ga als volgt te werk om problemen met instellingen op te lossen:

Volgende stappen

Een MTA-STS-beleid maken