Opties voor het beheer van spamberichten

We raden gebruikers in uw organisatie aan Gmail te gebruiken om spamberichten die ze ontvangen, te controleren en beheren.

Beëindiging van het Message Center: Het Message Center is een webconsole waarin Gmail-gebruikers spamberichten kunnen bekijken en beheren. Vanaf oktober 2019 worden het Message Center en het quarantaineoverzicht beëindigd. Deze functies blijven mogelijk beschikbaar voor sommige Google Workspace-gebruikers totdat de beëindiging is voltooid. Op een gegeven moment na oktober is het Message Center niet meer beschikbaar en worden er geen e-mails met het quarantaineoverzicht meer verstuurd. U ontvangt geen melding wanneer dit gebeurt. We raden beheerders aan de methoden voor spambeheer te gebruiken die in dit artikel worden beschreven.

Zie Meer informatie over de beëindiging van het Message Center voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Spamberichten beheren in Gmail

We raden gebruikers in uw organisatie aan spam te beheren met een van deze Gmail-apps:

• Gmail Android
  • Gmail voor iPad en iPhone
  • Gmail web

Gebruik deze apps om berichten in uw inbox te identificeren en markeren als spam. Zo wordt Gmail getraind om vergelijkbare berichten te markeren als spam. U kunt ook berichten identificeren die ten onrechte zijn gemarkeerd als spam en deze berichten naar de inbox verplaatsen. Zo wordt Gmail getraind om vergelijkbare berichten te identificeren als geldige berichten.

Ga als volgt te werk om uw gebruikers toe te staan spam te beheren met de mobiele en web-apps van Gmail:

Bekijk wat beheerders kunnen doen als Gmail een deel van of al uw extern ontvangen e-mails ten onrechte markeert als spam.

Andere manieren om spam te beheren

Hoewel we aanraden spam te beheren met Gmail, is een van deze andere methoden wellicht geschikter voor uw organisatie. Deze methoden zijn alleen bedoeld voor beheerders.

Alle e-mails laten doorsturen naar een oude e-mailserver

Laat alle berichten doorsturen naar uw oude e-mailserver met routingsinstellingen. De oude server identificeert spamberichten en gebruikers bekijken en beheren spam in hun oude e-mail-app. Meer informatie over instellingen voor e-mailrouting en -bezorging.

Als u wilt dat spam beter wordt geïdentificeerd, schakelt u de kopteksten Spam en Phishy in via de routingsregels van Gmail. Als deze instelling is uitgeschakeld, kan de oude e-mailserver bepaalde spamberichten over het hoofd zien.

Meer informatie over het toevoegen van de koptekst Spam aan routingsregels.

Moderatie van groepsberichten

Schakel moderatie van groepsberichten in zodat bepaalde groepsleden mogelijke spamberichten kunnen beoordelen voordat deze worden bezorgd in de inbox van gebruikers. Moderators ontvangen regelmatig rapporten met spamberichten die in de moderatiewachtrij staan.

Meer informatie over moderatie van berichten in Groepen.

Berichten in de quarantaine plaatsen voor beoordeling

Laat mogelijke spamberichten die naar en van uw organisatie worden verzonden in de quarantaine plaatsen, zodat deze kunnen worden gecontroleerd voordat ze worden bezorgd. Berichten worden in de beheerdersquarantaine geplaatst, waar beheerders bepalen welke actie moet worden uitgevoerd op elk bericht.

Meer informatie over de beëindiging van het Message Center

Heeft dit invloed op de e-mailbezorging?

Nee. Hoewel de manier waarop gebruikers spam bekijken en beheren verandert, verandert er niets aan de manier waarop gebruikers geldige e-mails ontvangen.

Kan ik e-mails via Gmail blijven verzenden naar mijn server op locatie?

Ja. U kunt Gmail blijven gebruiken voor spam- en antivirusfilters en e-mails laten doorsturen naar een e-mailserver op locatie.

Kan ik spam bekijken op andere manieren dan via Gmail?

Ja. Google Workspace biedt verschillende manieren waarop beheerders spam kunnen beheren.We raden gebruikers echter aan spamberichten alleen te bekijken en te beheren met Gmail.

Kan ik de mobiele en web-apps van Gmail gebruiken als quarantaine voor spam, waarbij berichten die zijn gemarkeerd als geen spam automatisch worden doorgestuurd naar de server op locatie?

Nee. Dit wordt afgeraden en wordt niet ondersteund. Berichten die zijn gemarkeerd als geen spam in de mobiele en web-apps van Gmail, worden automatisch in de Gmail-inbox geplaatst. Routingsregels om berichten te laten doorsturen naar de server op locatie, worden in deze situatie niet getriggerd.