Få aviseringar om anslutning och kringutrustning

Du kan få varningar när en enhet förlorar anslutningen eller om det uppstår problem med ansluten kringutrustning. Varningar beskriver problem och innehåller enhetsinformation. Du kan välja att ta emot varningar genom att aktivera dem i Googles administratörskonsol. Varningar som skickas som sms förkortas men du kan få aviseringar via e-post, sms eller båda.Du kan även integrera dem med externa system, till exempel automatiskt ärendegenerering.

Problemtyper som omfattas av support

Du kan konfigurera varningar som ska skickas för någon av följande problemtyper som stöds:

• Enheten är offline
  • Mikrofon saknas
  • Högtalare saknas
  • Kamera saknas
  • Fjärrkontroll saknas
  • Skärm saknas
  • Standardmikrofon saknas
  • Standardhögtalare saknas
  • Standardkamera saknas
  • Standardkamera för whiteboard saknas

Aktivera varningar

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Go to Menu följt av Devicesföljt avGoogle Meet hardwareföljt avSettings.
  3. Klicka på panelen Varningar.
  4. Välj den organisationsenhet som du vill ändra inställningarna för varningar för.
  5. Klicka på Meddela mottagare och ange e-postadresser, mobilnummer eller båda.
  6. Klicka på Spara.
  7. Klicka på Offlinevarningar och ange sedan om du vill ha e-post- och sms-aviseringar när en enhet är offline.
  8. Klicka på Spara.
  9. Klicka på Varningar om kringutrustning och ange sedan om du vill ha e-post- och sms-varningar när en varning om kringutrustning aktiveras.
  10. Klicka på Spara.
  11. Klicka på Varningar om problem med kringutrustning och välj sedan vilka typer av problem med kringutrustning du vill få.
  12. Klicka på Spara.

Stänga av aviseringar om en viss enhet tillfälligt

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Klicka på en enhet för att öppna sidan Enhetsinformation.
  4. Klicka på Hantera varningar i det vänstra sidofältet.
  5. Om du vill stänga av varningar på obestämd tid aktiverar du Ljud av.
  6. (Valfritt) Om du vill ange ett sista giltighetsdatum för tystnadsplikten aktiverar du Fram till den här dagen. Det här är det datum då tystnaden sades upp och varningarna skickas igen.
  7. (Valfritt) Ange en Anledning till hantering av varningar som är synlig för andra administratörer. Detta visas för alla administratörer med visningsbehörighet, även om de inte har behörighet att hantera varningar.
  8. (Valfritt) Om du vill ange om aviseringar ska stängas av automatiskt för nyregistrerade enheter går du till Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avInställningarföljt avTjänstinställningarföljt avVarningar om nya enheter.
    Vissa funktioner kan kräva Hantera inställningar för organisationsenhet för Google Meet-maskinvara.
Obs! Du kan enkelt se vilka enheter som för närvarande är tystade på sidan Enhetslista genom att använda filtret för varningar som är tystade (kan även läggas till som en kolumn).

Tidpunkt för varningar

Beroende på problemet får du varningar om anslutning eller kringutrustning efter en viss tidsperiod. Varningar skickas inte om skärmar som saknas.

• Varningar om kringutrustning – varning skickas efter tio minuter.
  • Offlinevarningar: Varning skickas efter 30 minuter.

Beskrivning av aviseringar

Värde Beskrivning Exempel
Enhetsnamn Unikt namn som angetts av administratören Green Room (US-XYZ-A32)
Problem Beskrivning av problemet Exempel: Offline, Mikrofon saknas och Kamera saknas
Problemtyp Problem med kringutrustning eller anslutningsproblem upptäcktes Anslutning eller kringutrustning
Problemet har öppnats Tidpunkt då problemet öppnades 2019-03-21-T08:22:04+00:00
Problemet har avslutats Tid då problemet avslutades Pågående eller 2019-03-21-T08:23:04+00:00
Position med kommentar Om policyn är inställd för enheten us-xyz-a32-3d3
Tillgångs-id Om policyn är inställd för enheten X112233
Serienummer Unikt nummer som finns under enheten Y2ZABXXX8999
Varnings-id Unikt id som är identiskt för öppna och stängda varningar 201902212345678
Sida med enhetsinformation för Googles administratörskonsol Direktlänk till enhetssidan på Googles administratörskonsol https://goo.gl/yz123