Hangouts Chat heter nu Google Chat. Du kan tillfälligt se referenser till båda namnen tills ändringen har införts överallt.

Kom igång: Chat-konfigurationsguide för administratörer

Aktivera externa chattalternativ

Du kan låta användare chatta med personer utanför organisationen.

Läs mer om att chatta med externa användare innan du aktiverar eller inaktiverar extern chatt.

Extern chatt

Du kan styra hur användare chattar med personer utanför organisationen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat och klassiska Hangouts.
  3. Klicka på Externa chattinställningar.
  4. Under Organisationsenheter väljer du domänen eller organisationsenheten du vill tillämpa inställningar på.
  5. Klicka på Redigera "" bredvid telefonnumret du vill ändra.
  6. Välj Av eller för inställningarna som visas nedan.

Inställning Beskrivning
    Varna användarna

Välj för att låta användare veta när de chattar med någon utanför organisationen. Den här inställningen gäller för närvarande bara klassiska Hangouts. I Chat markeras externa användare och rum alltid som Externa.

Chatta externt

Välj för att låta användare chatta med personer utanför organisationen. Den här inställningen gäller både klassiska Hangouts och Google Chat.

Obs! Externa gäster kan inte läggas till i gruppchattar som har skapats i Chat. Användare som har aktiverat klassiska Hangouts kan dock skapa namnlösa gruppkonversationer i klassiska Hangouts om Chatta externt är på. Gruppkonversationen i klassiska Hangouts kan sedan visas i Chat som en ny gruppchatt med externa gäster.

Visa status

Välj för att visa en användares status för personer utanför organisationen som använder Google Workspace eller Gmail. Den här inställningen gäller för närvarande bara klassiska Hangouts. I Chat visas status automatiskt för alla i organisationen och externa personer som du skickar meddelanden till.

Läs mer om statusmeddelanden och alternativ i klassiska Hangouts.

7. Klicka på Spara.

Externa rum

Versioner som stöds för den här funktionen: Business Standard och Plus Enterprise, Education Fundamentals, Standard, Teaching and Learning Upgrade och Plus, G Suite Business, Essentials.  Jämför utgåvor

Beroende på din utgåva kan du även styra om användarna kan skapa eller gå med i rum i organisationen som omfattar externa personer.

Obs! Användare med utgåvor som inte har stöd för externa rum kan inte skapa nya externa rum, men de kan gå med i befintliga rum med externa personer.

Innan du börjar

Aktivera inställningen Chatta externt enligt beskrivningen tidigare i den här artikeln. Inställningen Externa rum gäller endast om Chatta externt har aktiverats. Om Chatta externt är inaktiverat kan användarna inte skapa externa rum och de kan inte gå med i externa rum inom eller utanför organisationen, även om denna inställning för externa rum är .

Aktivera eller inaktivera Externa rum

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat och klassiska Hangouts.
  3. Klicka på Externa rum.
    Den här inställningen gäller för hela organisationen.
  4. Välj eller Av för inställningen Tillåt användarna att skapa och gå med i rum med personer utanför

Inställning Beskrivning

Välj om du vill tillåta användare i organisationen att skapa och gå med i externa rum.

Av Välj Av om du vill förhindra att användare skapar eller går med i externa rum i organisationen.

Användare kan fortfarande gå med i externa rum som skapats av personer utanför organisationen.
  5. Klicka på Spara.