Styr externa alternativ för chatt och rum

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer. Gå till Kom igång med Google Chat om du behöver hjälp.

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Standard och Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus, Enterprise Essentials Plus, Non Profits, G Suite Business Essentials.  Jämför utgåvor

kan styra hur användare chattar med personer utanför organisationen. Om du tillåter att användarna chattar externt kan du även tillåta dem att skapa och gå med i rum med personer utanför organisationen.

Konfigurera extern chatt

Innan du börjar: Läs mer om att chatta med externa användare.

Set up external chat

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Externa chattinställningar.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. För Tillåt användarna att skicka meddelanden utanför organisationen väljer du eller Av:
    • – tillåt användare i organisationen att skicka och ta emot meddelanden utanför organisationen.
      (Valfritt) Begränsa deltagare till betrodda domäner genom att markera rutan Tillåt enbart detta för godkända domäner.
    • Av – tillåt inte användarna att skicka meddelanden utanför organisationen.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Aktivera eller inaktivera externa rum

Versioner som stöds för den här funktionen: Business Standard och Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus, G Suite Business, Essentials.  Jämför utgåvor

Du kan även styra om användarna kan skapa eller gå med i rum inom organisationen som inkluderar externa personer utanför organisationen. Användare som har den här inställningen inaktiverad eller som har utgåvor som inte har stöd för externa rum kan inte skapa dessa rum, men de kan gå med i befintliga rum med externa personer.

Innan du börjar: Inställningen Externa rum gäller endast om Chatta externt har aktiverats. (beskrivs i avsnittet ovan). Om den inte har aktiverats kan användarna inte skapa eller gå med i externa rum inom eller utanför organisationen – även om Externa rum är .

Turn external spaces on or off

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Externa rum.
    Den här inställningen gäller för hela organisationen.
  4. För Tillåt användare att skapa och gå med i rum med personer utanför organisationen väljer du eller Av:
    • – tillåt användare i organisationen att skapa och gå med i externa rum inom organisationen.
      (Valfritt) Begränsa externa deltagare till betrodda domäner genom att markera rutan Tillåt enbart användare att lägga till personer från godkända domäner. Om du har markerat rutan Tillåtna domäner för Chatta externt (beskrivs i föregående avsnitt) ska du även markera den här rutan för rum. Annars kan användarna inte skapa några externa rum.
    • Av – hindra användare från att skapa eller gå med i rum i organisationen som inkluderar externa personer. Användarna kan fortfarande gå med i externa rum som har skapats utanför organisationen om Chatta externt (enligt beskrivningen i föregående avsnitt) har aktiverats.
  5. Klicka på Spara.