Styra betalsamtal från användare

Som administratör kan du styra om användare i organisationen kan ringa samtal med Google Voice till betaldestinationer, till exempel internationella samtal. Betalsamtal debiteras organisationens Google-betalningskonto. Läs mer om hur Google Voice-fakturering fungerar.

Innan du börjar

Du behöver ett Google-betalningskonto som är konfigurerat för Voice för Google Workspace.

Styra betalsamtal

Funktionen för betalsamtal till alla destinationer, utom premiumnummer, är som standard aktiverad.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Inställningar följt av Betalsamtal.
  4. Under Organisationsenheter väljer du domänen eller organisationsenheten du vill tillämpa inställningar på.
  5. Under Betalsamtal klickar du på nedåtpilen och väljer vilken typ av samtal du vill tillåta.
    • Endast kostnadsfria samtal – användarna kan inte ringa betalsamtal. De kan fortfarande ringa avgiftsfria nummer.
    • Kostnadsfria och nationella samtal – användare kan ringa betalsamtal inom sitt land/sin region. Nationella samtal kanske inte är kostnadsfria beroende på användarens plats. Besök länken nedan om du vill veta mer.
    • Samtal till valfri destination — användare kan ringa betalsamtal till alla destinationer, förutom premiumnummer.
  6. Klicka på Spara.

Om du vill veta vilka samtal som är avgiftsbelagda och kostnadsfria besöker du sidan för samtalskostnader för Voice for Google Workspace.