Beleid voor acceptabel gebruik van Google Chat

Belangrijk: Google Hangouts heet nu Google Chat. U heeft geen toegang meer tot Hangouts op mobiele apparaten of op het web. Meer informatie over de overstap van Google Hangouts naar Google Chat

Volg dit beleid als u Google Chat ('Chat') gebruikt om gebruikers een positieve gebruikerservaring te bieden. Deze beleidsregels kunnen worden gewijzigd. Ga naar de Servicevoorwaarden van Google voor meer informatie.

Spam en commercieel gebruik

• Spamberichten zijn ongevraagde en ongewenste berichten, waaronder promotionele of commerciële content en massaal gestuurde berichten.
  • Stuur geen spam, grote hoeveelheden commerciële berichten of geautomatiseerde berichten of gesprekken (en help hier ook niet bij).
  • Vermijd telefoontjes die in strijd zijn met de wetgeving die ongevraagde telemarketing verbiedt (zoals het Bel-me-niet Register).

Meer informatie om gebruikers te blokkeren in Chat

Bedrog, phishing en andere misleidende praktijken

Gebruik Chat niet voor phishing, waaronder:

• Vragen om of verzamelen van gevoelige gegevens, inclusief maar niet beperkt tot wachtwoorden, financiële gegevens en burgerservicenummers.
  • Chat gebruiken om andere gebruikers te bedriegen of te misleiden zodat ze informatie onder valse voorwendselen met u delen.
  • De identiteit van een ander nabootsen of een verkeerde voorstelling geven van uzelf of de herkomst van een bericht of gesprek in Chat.

Malware

U mag het volgende niet sturen:

• Malware
  • Virussen
  • Trojaanse paarden
  • Schadelijke bestanden
  • Schadelijke code
  • Andere items die de werking van netwerken, servers of andere infrastructuur van Google en anderen kunnen schaden of verstoren

Kindveiligheid

Gebruik Chat niet op een manier die kinderen uitbuit, waaronder:

• Beelden van seksueel misbruik van kinderen en content waarin kinderen op een seksuele manier worden afgebeeld.
  • Kinderlokken. Dit zijn acties die bedoeld zijn om een band met een kind op te bouwen als voorbereiding op seksueel misbruik, mensensmokkel of andere uitbuiting.

Google hanteert een zerotolerancebeleid tegen dit soort content. Als we ons bewust worden van dergelijke content, doen we aangifte bij de National Center for Missing and Exploited Children, zoals wettelijk vereist. We kunnen ook disciplinaire maatregelen treffen, waaronder beëindiging van de Google-accounts van de betrokkenen.

Als u denkt dat een kind gevaar loopt, wordt misbruikt of uitgebuit of het slachtoffer is van mensenhandel, neemt u onmiddellijk contact op met de plaatselijke politie.

Als u al aangifte heeft gedaan bij de politie en nog steeds hulp nodig heeft, of als u zich zorgen maakt dat een kind in gevaar wordt of is gebracht in Chat, kunt u dit bij Google melden.

In gevaar brengen van kinderen in Google-producten melden

U kunt altijd mensen blokkeren zodat ze geen contact met u kunnen opnemen in Chat.

Intimidatie

• Gebruik Chat niet om anderen lastig te vallen, te bedreigen of te intimideren.
  • Moedig anderen niet aan tot intimidatie.

Persoonlijke en vertrouwelijke informatie

Verspreid zonder toestemming van de betrokkene geen persoonlijke en vertrouwelijke informatie van iemand anders, zoals creditcardnummers, burgerservicenummers of accountwachtwoorden.

Illegale activiteiten

Gebruik Chat niet om illegale activiteiten te promoten, te organiseren of eraan deel te nemen.

Beleidshandhaving

Google kan accounts deactiveren als we vaststellen dat ze in strijd zijn met dit beleid. Als uw account is gedeactiveerd en u denkt dat dit onterecht is, kunt u ons vragen uw account te herstellen.