Visa och ändra allvarlighetsgrad för varning

I varningscentret i Googles administratörskonsol kan du visa information om varningar och deras allvarlighetsgrad för att få information om potentiella problem och säkerhetshot mot domänen. Du kan filtrera varningar med allvarlighetsgrad, visa detaljer eller ändra allvarlighetsgraden.

Du kan sedan vidta åtgärder på varningar och ändra status eller tilldela dem till en användare i domänen för undersökning. undersöka, Om du är G Suite Enterprise-administratör kan du starta en undersökning.

Som standard har vissa varningar någon av de fördefinierade allvarlighetsgraderna Hög, Medel eller Låg. Om en varning inte har någon allvarlighetsgrad som standard, eller om du vill ändra allvarlighetsgraden för en viss typ av varning, kan du göra det manuellt.

Visa varningar efter allvarlighetsgrad

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Högst upp klickar du på Meny Meny och väljer Säkerhet följt av Varningscenter. Du ser eventuella varningar för domänen. I kolumnen Allvarlighetsgrad ser du den tilldelade allvarlighetsgraden för varje varning.
  3. Högst upp klickar du på Lägg till ett filter och väljer Allvarlighetsgrad för att filtrera varningar efter allvarlighetsgrad.
  4. Markera rutan Hög, Medel eller Låg och klicka sedan på Tillämpa. Den allvarlighetsgrad du väljer visas högst upp.
  5. Klicka på en varning för att se detaljer om den.
  6. (Valfritt) Om du vill se varningar med en annan allvarlighetsgrad klickar du på Allvarlighetsgrad och väljer Hög, Medel eller Låg högst upp.
  7. (Valfritt) Klicka på Varningscenter högst upp om du vill se alla varningar.

Så här tolkar du sidan med varningsdetaljer

När du har klickat på en varning kan du se detaljer om den, tilldela den till en användare på domänen, ändra status med mera. G Suite Enterprise-administratörer kan klicka på Ny undersökning för att starta en undersökning.

I avsnittet Viktiga uppgifter ser du, beroende på varningen, varningshistoriken inklusive en sammanfattning, datumet då den inträffade, personen som utlöste varningen och vem varningen berörde.

Rulla ned för att se fler detaljer som meddelanden, datum och mottagare av ett e-postmeddelande, samt relaterade varningar.

Ändra allvarlighetsgraden för en varning

Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

1. Högst upp klickar du på Meny Meny och väljer Säkerhet följt av Varningscenter. Du ser en översikt med en lista med varningar.
  2. Klicka på en varning för att ändra allvarlighetsgraden.
  3. Till vänster under Allvarlighetsgrad väljer du Hög, Medel eller Låg.
  4. (Valfritt) Om du vill anpassa regeln som tilldelar standardvärdet till en varningstyp klickar du under AllvarlighetsgradRegler och sedan på den regel som genererade varningen.