Konfigurera fasta telefoner i Google Voice

Prenumerationer som stöds för den här funktionen: Voice Standard och Voice Premier. Jämför din prenumeration

Konfigurera fasta telefoner som ska användas med Google Voice i din organisation. På så sätt kan personer ringa och ta emot samtal via internet istället för via dedikerade telefonlinjer. Om du vill kontrollera att dina enheter fungerar med röststyrning kan du läsa Krav på fasta telefoner för Voice.

Video: Lägga till en fast telefon

Get started: Google Voice desk phones

Lägga till fasta telefoner för Voice

Lägga till telefoner individuellt
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Fasta telefoner om du vill se en lista över fasta telefoner i organisationen.
  4. Klicka på Lägg till en fast telefon högst upp.
  5. Välj mobil eller enhetsmodell för Modell.
  6. Ange telefonens MAC-adress vid MAC-adress.
  7. (Valfritt) Om du vill tilldela en användare telefonen anger du hens e-postadress vid Användarens e-postadress. Du kan även tilldela en användare senare.
  8. Klicka på Sparaföljt avStäng.
Lägga till flera telefoner samtidigt
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Fasta telefoner om du vill se en lista över fasta telefoner i organisationen.
  4. Klicka på Lägg till fasta telefoner högst upp.
  5. Välj ett alternativ:
    • Om du vill skapa ett nytt kalkylark klickar du på Skapa ny lista.
    • Om du vill använda ett befintligt kalkylark klickar du på Använd befintligt och sedan på kalkylarket eller Ladda upp.
  6. Klicka på namnet på kalkylarket för att öppna det i Google Kalkylark.
  7. Ange bara information i kolumnerna som finns i kalkylarket. Lägg inte till nya kolumner. För e-postadresser använder du formatet användarnamn@exempel.se. För MAC-adresser använder du det 12-hexadecimala sifferformatet ABCD-1234-5678.
  8. När du har fyllt i kalkylarket går du tillbaka till administratörskonsolen och klickar på Fortsätt.
    Varje MAC-adress och e-postadress verifieras i Voice.
  9. Åtgärda eventuella fel i kalkylarket och klicka på Skicka igen.
    Mer information om fel och lösningar finns i felsökning av kalkylark (längre ned på den här sidan).
  10. Granska informationen för varje användare och klicka på Lägg till telefoner.

När du har lagt till telefonerna

• Om du vill se statusen för ditt tillägg kan du klicka på Uppgifter högst upp.
  • När telefonerna har lagts till i Voice får du ett e-postmeddelande.
  • Beroende på hur många telefoner du lägger till kan det ta upp till 24 timmar innan samtliga har lagts till.
  • En telefon kan starta om flera gånger och det kan ta lite tid innan den är klar. När telefonen är redo ändras bakgrundsbilden så att Voice-logotypen visas. På administratörskonsolen ser du telefon och Voice-nummer för den och tilldelade användaren.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.